Herfst TBM Toernooi Etten-Leur

  -   Nieuws
Verslag Turven team Schotland

Het regende licht en de temperatuur kwam de 10 graden niet te boven. Zes mannen van zes en zeven jaar stonden perfect uitgelijnd als een muur op het veld: De Haagse muur. Ze hadden zojuist de toss verloren van de de Oysters op het Herfsttoernooi in Etten-Leur.

Het fluitsignaal klonk en de mannen rukten op en overrompelden de Oysters met een felle aanval op de tacks. De luide stem van de Ref klonk in een monotone regelmaat over het veld. Tack 1 ……. Tack 2 ……. Tack 3 …… Tack 4 ……. Tack 5 ……. Een fluitsignaal klonk en onze Haagse turven namen de bal over. Snel werden de instructies opgevolgd en stond er een vlijmscherpe haaientand tegenover een muur van Oysters. Onze Haagse mannen (tjes) bleven deze felheid vasthouden en de Oysters kwamen er twee helften nauwelijks aan te pas.

Op naar de volgende wedstrijd waarbij tot grote vreugde van een harde kern van Haagse supporters, a.k.a. de ouders, de zon begon door te komen. Ze genoten van de zon, koffie en de uitstekende organisatie van de REL.

Tegenover de Haagse muur stond dit keer RC Tilburg welke kranig weerstand bood tegen de ontketende Haagse turven. De tips van de coach, de trainingsuren en de goede spirit worpen duidelijk vruchten af in de vorm van snelle balhandeling, goed overspel en volle kracht vooruit. Ook deze pot werd overtuigend gewonnen.

Dit keer troffen onze turven een oude bekende in de vorm van Rotterdam. Een geduchte tegenstander uit de ‘competitie’. De overwinningsroes zorgde er nu voor dat onze mannen een beetje in de wolken bleven en het spel deinde op een neer en na het einde van de eerste helft stond het gelijk. Gelukkig pepte coach Jorg de boel behoorlijk op en wist hij meer focus aan te brengen in de verdediging. De tweede helft knalde er over. De mannen liepen uitstekend support en een aantal goed uitgespeelde tries resulteerden in de derde overwinning.

Het goede spel werd voortgezet tegen de Dukes en dit was de wedstrijd waarbij onze jongens boven zichzelf uit wisten te stijgen. Coach Jorg durfde het aan, de mannen een tactische opgave te geven die bij iedereen rond het veld inclusief de Ref een aantal oehs en aaahs opleverde. Onze mannen stuurden de Dukes het bos in met een perfect uitgevoerde schaar waarna een schitterde try volgde.

De laatste wedstrijd tegen RC Tovaal was pro forma, Tovaal vroeg wat bijstand  van onze jongens. Een leuke wedstrijd volgde en na het fluitsignaal werd door de wedstrijdleiding de verstandige beslissing genomen om de punten op te maken. De lage temperatuur en de intensiteit van het spel speelde menig team parten. Zo werd het toernooi voor iedereen plezierig afgesloten. Een spannende telling van het resultaat uit poule A en B volgde. En……….

Ons Haagse Turfenteam Schotland Kampioen!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement