Heel even schrikken

  -   HRC 2
RCT vs HRC2
Het wedstrijdverslag van ons 2e uit tegen RCT 1

Tja, het was inderdaad even schrikken in Tilburg afgelopen zondag.

Ons tweede gaat fier aan kop in de Cup Poule en het thuisteam van RCT werd op 6 november nl. met 0-24 (HRC 2 speelde uit) verslagen. Geen reden tot zorgen dus zou je zeggen. Maar alles en iedereen uit het Haagse moest er deze zondag in Tilburg nog even inkomen, zullen we maar zeggen.

  • Meteen na de KO (nog geen 3 minuten op de klok) kreeg het thuisteam een penalty toegewezen (die niet werd benut).
  • Nog geen 5 minuten later drukte, de met man en macht uit de startblokken geraasde potige tegenstanders, hun eerste try (met conversie).
  • In minuut 10 kreeg HRC weer een penalty tegen (ook gemist).
  • En 6 minuten later volgde er nog een penalty, die dit maal wel werd benut door RTC.
  • Vervolgens kreeg een van onze mannen in de 18e minuut geel….

Het mag duidelijk zijn dat HRC 2 in het eerste deel van de eerste helft onder druk stond, met moeite van de eigen helft kwam en, met een man minder, verrassend tegen een 10-0 achterstand aan keek.

Dat moest natuurlijk worden rechtgezet. Lemarre Stephelle opende de score voor Den Haag in de 25ste minuut (zonder conversie) en Toots Zwaanswijk boog de stand 10 minuten later om in een voordeel voor Den Haag met een try die hij zelf converteerde. Ook Jelle Straathof drukte kort voor rust nog een try (die weer niet tussen de palen verdween) zodat de teams met 10-17 de rust in gingen.

Na rust was het “er op en er over”. De inspannende eerste helft leek het fysiek zware RCT 1 wat op te gaan breken en HRC 2 kwam juist lekker op stoom. Binnen 7 minuten drukte Rossouw Coetzee een try (zonder conversie). 7 minuten later drukte Toots zijn 2e (zonder conversie) en 10 minuten later bracht Dirk Walenkamp de bal over de lijn. Die try werd wel geconverteerd. In de laatste minuut pakte ook Martin Hodecek nog een try mee (zonder conversie) zodat ons 2e met een mooie 10-39 winst op zak en een happy piñata, eerst richting hamburgers en vervolgens huiswaarts keerde.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement