Heel de jeugd van HRC gaat aan de fles!

  -   Nieuws

Je zou het bijna vergeten na een lange tijd van Coronamaatregelen, maar als je voor je trainingen het terrein op loopt, dan staat daar zo’n grijs gebouw van twee verdiepingen. Daar hoort ook een fantastisch terras bij, een bar en veel plekken om voor en na de wedstrijd samen te komen. Ook is dat de werkplek van Debbie en Kenneth, die normaal gesproken tosti’s, kroketten, eieren en broodjes maken. Vroeger noemden we zoiets een clubhuis, weten jullie nog?

Dat clubhuis leeft en wacht met smart op jullie komst. Tegelijkertijd is ons clubhuis ook een beetje moe van het alleen zijn en wil het graag een extra opknapbeurt. Het wil graag nog mooier, nog milieuvriendelijker en nog praktischer zijn als jullie straks weer terug mogen komen. Nu is het alleen wat lastig om het geld te vinden voor die opknapklussen in een jaar waarin het clubhuis nauwelijks geld heeft kunnen verdienen voor het nodige werk. Daarbij kunnen jullie helpen.

De hele jeugd van HRC gaat aan de fles, zodat het Clubhuis niet op de fles gaat!

Wat is het idee?

Nu er geen competitie is voor de jeugd, gaan we een interne competitie opzetten. Nu niet eens de benjis tegen de benjis van HRC of – laten we eens gek doen – de mini’s tegen de Cubs of zo, maar ieder team uit iedere categorie tegen ieder ander team uit iedere categorie. We gaan namelijk met zijn allen een flessengevecht houden.

Iedereen gaat statiegeldflessen inzamelen voor HRC, met als doel zoveel mogelijk statiegeld op te halen voor een aantal mooie projecten op en om ons clubhuis. Dit gaan we in onderlinge strijd doen. Welke team het meeste statiegeld inzamelt wint de hoofdprijs;

Een clinic van het 1e team. En jullie weten dat die het hele jaar duimen hebben lopen draaien, dus die hebben er zin in!

Alle teams die mee doen gaan natuurlijk niet met lege buiken naar huis. Het wordt pannenkoeken fiësta op het (dan hopelijk geopende) terras van het clubhuis!

En er kan er maar 1 de winnaar zijn, dus verzamelen maar, ouwe flessentrekkers!

Hieronder zien jullie waarvoor jullie geld inzamelen en wat de regels zijn;

We gaan per project flessen verzamelen. Zodra we genoeg geld hebben opgehaald voor het eerste project, gaan we naar het tweede project enzovoort. We zijn nog aan het overleggen met het bestuur of we voor ieder nieuw project dat gehaald wordt, wij een nieuwe prijs mogen geven. We houden jullie op de hoogte!

De projecten:

  1. Buiten Trap. Veiligere trap en dus betere toegankelijkheid van het terras vanaf buitenzijde. Er bestaan meerdere opties, maar meest belangrijk is dat de huidige buitentrap niet functioneert, onveilig is en (dus) niet wordt gebruikt/is afgesloten. We gaan geld inzamelen voor een nieuwe trap, zo ééntje waar je wél op mag staan om een teamfoto te maken!
  • Terras – de vloer van het terras is op bepaalde plekken onbegaanbaar en het terras is dus op grote delen niet bruikbaar – verrotte steenschoten. En daar krijg je natte voeten van. Pannenkoeken eten met natte sokken is niks, dus we gaan de tegels vervangen.
  • Duurzaamheid: Ons clubhuis “functioneert naar behoren op het gebied van duurzaamheid” tenminste, dat zegt bouwbaas Niek. We hebben Niek uitgelegd dat niemand van jullie van die zin ook maar iets begrijpt. Hij weet het niet anders uit te leggen. We gaan Niek dus helpen en het clubhuis zo aanpakken dat er geen energierekening meer hoeft te worden betaald, want dat gaan we helemaal zelf opwekken!
  • Kleedkamers jeugd – Tja, voor de jongste jeugd nog wat ver weg, maar vroeger of later moeten jullie dat muffe stinkhok in waar die senioren zitten te zweten. Dat kán natuurlijk niet! We gaan de kleedkamers een opknapbeurt geven en wij gaan er voor zorgen dat jullie een eigen jeugdkleedkamer krijgen. Zónder grote mensen tenenkaassokkenlucht! Moet de rugby opperbaas Pieter nog wel ff mee instemmen, maar dat lukt ons wel.
  • Verlichting 2e en 3e veld vanaf clubhuis, is ook een stuk beter voor het energieverbruik. Jullie hebben vast wel eens mee gemaakt dat de hoofdtrainer de sleutel van de verlichting was vergeten. Dan moet je óf in het donker trainen óf wachten tot de trainer terug is met de sleutel. Dat doen we natuurlijk niet meer in 2021! Dat doen we via een app vanuit het clubhuis, maar dan moeten we wel de lichtinstallatie vervangen. Gaan we ook nog doen!

Hoe werkt het?

Da’s simpel. Jullie gaan veel, heel veel statiegeldflessen verzamelen.

  • Op bezoek bij ingeënte opa en oma? Flessen mee terug in de auto!
  • Papa een feestje gehad? Lege bierkratten mee naar de club.
  • Mam een avondje wijntjes gedronken met haar vriendinnen? Da’s jammer, op wijnflessen zit geen statiegeld☹
  • Als jullie genoeg zeuren, mag je vast wel twee flessen cola per dag drinken voor het goede doel. En hup! mee naar de club die lege flessen.
  • Kijk maar eens goed om je heen, er zijn meer statiegeldflessen te vinden dan je denkt!

En dan?

De flessen neem je mee naar HRC. Da’s alles! Wij zorgen voor de rest;

Jouw teamouder gaat noteren hoeveel je er mee genomen hebt. De teamouder telt alles bij elkaar op en zorgt dat spelleider Saskia de stand voor iedereen bij kan houden.

Maar waar gaan die flessen heen?

Die gaan allemaal naar een speciaal flessenverzamelpunt in het clubhuis. Clubhuischef Robert weet alles van lege flessen dus die gaat er voor zorgen dat de flessen worden ingewisseld voor geld.

Hoe kunnen we zien of we aan het winnen zijn?

We houden keurig op de website van HRC bij wat de stand is van het inzamelen. Ook laten we jullie op deze pagina de laatste nieuwtjes weten.

Heel veel plezier en succes!

Het ‘HRC op de fles’-actiecomité

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement