Hart erkämpft

  -   HRC 2
Het wedstrijdverslag van HRC 2 vs RC Aachen 1

Het was waterkoud zondag en de eerdere regen had tot gevolg dat ons 2e de Duitse bezoekers uit Aken op het 2e veld tegemoet trad. Toen HRC 2 – ten gevolge van een gevalletje offside – in de 12e minuut een penalty kick cadeau gaf, ging er langs de lijn hier en daar een wenkbrauw om hoog.

Het was zaak – omdat het niet de bedoeling is de piñata te laten emigreren of in de tweede seizoenshelft naar het verre Aken te reizen – dat recht te zetten. Dat gebeurde in de 22ste minuut met een echte voorwaartse try van Mattes de Bosch Kemper. Adam Saralis converteerde hem vervolgens keurig. Daarna ging het los. HRC 3 stond inmiddels frisgewassen en luidruchtig langs de lijn en het balbezit en de scores waren de rest van de eerste helft voor Den Haag. De tries waren van respectievelijk Toots Zwaanswijk (27ste minuut met conversie) en Rossouw Coutzee (35ste minuut met conversie).

En hoewel de verwachting was dat HRC 2 de bezoekers in de tweede helft ook conditioneel de baas zou zijn, had de pauze Aken kennelijk toch wat adem gegeven. In de 5e en 11e minuut verschenen er Duitse tries op het bord (één met en één zonder conversie). Dat momentum duurde echter niet veel langer dan een kwartier. Daarna was het Jelle Haarland die HRC weer op het goede spoor zette. Zijn try werd gevolg door tries van Romeo Goldman, Toots Zwaanswijk, Wiebe van der Knaap, Floris Dullemond en Gijs Petrie. De meningen over de conversies die wel of niet door Adam geraakt werden verschilden langs de lijn wat met de waarnemingen van de ref. Maar we houden, zoals het in het rugby hoort, de ref aan en noteren een eindstand van 53-15 (ipv 55-15).

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement