Hard werken loont

  -   Nieuws
HRC3

Wedstrijdverslag HRC 3 – DIOK 3 (Eindstand 58 – 13)

Afgelopen zondag stond de derby tegen DIOK op het programma. Onze vriendjes van de Espoirs zouden tegen de Amigo’s spelen, maar dat ging niet door, dus wij speelden tegen een DIOK3/Amigo’s combinatie. Met veel oude bekenden in het veld, maar tijdens de wedstrijd werd dat even terzijde gezet. Zoals altijd zijn dit soort wedstrijden altijd een leuke krachtmeting en wij hadden na vorige week ook wat recht te zetten. We speelden wel goed, maar we hielden er geen punten aan over. Dat kon beter. Even tussendoor, het is voor de derde of vierde keer op rij dat Robert met klein duivels genoegen aangaf dat het heel hard ging regenen tijdens de wedstrijd en voor de derde of vierde keer viel het weer mee. Maar goed, terug naar de wedstrijd!

Wij begonnen de wedstrijd sterk door binnen een paar minuten de eerste try te scoren. We hielden ons keurig aan het gameplan en onze sterkere renners zoals Derk, Joost en Daan vonden de gaten en de ondersteuning was ook dichtbij om de ruck te winnen. Even later was het na goed samenspel weer raak door een try. DIOK deed in de eerste helft wel iets terug door een penalty te scoren, maar om heel eerlijk te zijn, kwamen ze er in de eerste helft niet echt aan te pas. Ondertussen gingen wij door met punten scoren. Wij bouwden onze voorsprong uit naar 22 – 3 met rust. Hoewel het goed ging, hadden we toch wel het gevoel, ja het blijft wel DIOK, die kunnen nog wel een trucje verzinnen. Het enige minpuntje in de eerste helft was het geblesseerd uitvallen Jelle met gekneusde ribben, maar Peter verving hem op de fullback en deed dat zeer keurig.

In de tweede helft kwamen onze eerste wissels in het veld en we gingen door met ons spel. We konden iets vrijer spelen en Keir had met een paar listige crosskicks ook onze wingers in stelling gebracht die deze voorzetten promoveerden tot try’s. Dit was tot het laatste kwartier het beeld van de wedstrijd. Op een gegeven moment lieten wij onze structuur los en toen kwam DIOK beter in de wedstrijd. Dit had als resultaat dat zij nog twee try’s wisten te scoren, waardoor de eindstand voor hen wat dragelijker was. Ook wist Jay toch een manier te vinden om een gele kaart te pakken, nadat hij al een waarschuwing kreeg van de ref. Toch een kleine smet op ons blazoen, want dit was wel een van onze betere wedstrijden.

Uiteindelijk ben je dan wel tevreden na zo’n wedstrijd, je wint vrij overtuigend de derby tegen DIOK, er zijn HRC teams die het niet doen. Al zijn we wel wat gehavend uit de strijd gekomen, maar gelukkig hebben we deze zondag geen wedstrijd, dus we kunnen de lichamen wat rust gunnen. De week daarop spelen we tegen Sparta en komen we een oude bekende tegen. Ik ga alvast een (kha)liedje zingen tot die tijd.

Op je enkels,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement