Hard gelag

  -   Nieuws

Afgelopen zondag was de kraker tegen Te Werve en wij wisten dat wij moesten winnen om een plek in de top 6 veilig te stellen. We waren op tijd en de voorbereiding was geconcentreerd. Na de kick-off vlogen wij uit de startblokken. Balbezit was aan onze kant en wij beukten op de helft en op de tryline van Te Werve met intentie om die bal daar te drukken. Na 10 minuten leek dat ook zowaar te gebeuren toen Kai over lijn ging en de bal drukte. Helaas zag de ref dat er een crossing van onze spelers was en keurde de try af. Dit moment werd het kantelpunt van de wedstrijd. Want nu was het Te Werve wat druk ging zetten en wij 30 minuten in de verdediging werden gedrukt met spaarzame momenten voor uitbraken. Hoewel wij zoals gebruikelijk alles gaven was het toch Te Werve wat soms net wat leper was in de uitvoering en dit resulteerde in 4 try’s tegen met rust.

Daar sta je dan in de rust een beetje beduusd, want hoe nu verder? Zoals wel vaker besloten we de mouwen op te stropen en alles op alles te zetten om van de 2e helft nog iets te maken. Dit ging best aardig. Met nieuwe krachten en fighting spirit gingen wij de strijd aan om iets aan de achterstand te doen. Nou moet wel gezegd worden dat de wedstrijd heel rommelig werd met knock-ons van beide partijen en veel, veel te veel penalty’s door ons weggegeven. Maar dit deerde onze inzet niet en zowaar met een beetje momentum en geluk was het onze hooker Martin die met een lepe grubber kick zichzelf ruimte verschafte en de bal over de lijn drukte! Waarvoor hulde, al heeft het Tribunaal der Eerste Rijers hier toch een hartig woordje met hem over gesproken. Uiteindelijk was dit qua score ons enige wapenfeit en moesten wij na 80 minuten onze meerdere erkennen in Te Werve met 7 – 40. Het is zuur, maar zo is het leven soms.

Alles was nog niet verloren voor onze plek in de top 6, want wij waren in de veronderstelling dat Oemoemenoe volgende week nog tegen Haarlem zou gaan spelen, nadat deze niet door kon gaan afgelopen zondag. Helaas bleek terug in het clubhuis dat Haarlem de wedstrijd reglementair met 30 – 0 had gewonnen, dus dat feest ging niet door. Hierdoor zijn wij uiteindelijk op plek 7 terecht gekomen, wat wel jammer is, maar positief is dan weer dat we drie uitwedstrijden in Delft hebben, dus dat is gelukkig dichtbij. Met de eerste fase voorbij is dit in de woorden Winston Churchill het einde van het begin, maar komende zondag mogen we weer aan de bak tegen de studenten van DSRC, dus dat wordt weer leuk!

Schrapend over het kunstgras,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement