Hard geknokt

  -   HRC 1
HRC Haarlem
Het wedstrijdverslag van ons eerste tegen Haarlem van de hand van clubicoon en erelid Ton van der Loos

Beste vrienden,


​Eindelijk na 4 weekenden (!!!!) stilstand de éérste wedstrijd in het 5de weekend en gelijk een topper: tegen Haarlem. Dat het een bijzondere zware wedstijd zou worden, stond buiten kijf. Haarlem stond gedeeld boven aan met ‘t Gooi.​

En zwaar werd ‘t. Haarlem, een team met zeer ervaren, grote en volwassen spelers.​ Daar zette HRC een jeugdig, lichtgewicht team, maar toch ook ervaren speler,s tegenover.  Ervaren omdat de meeste spelers al van kinds af aan rugby spelen en dat is een lust voor het oog om bezig te zien. Fysiek is onze makke!​

HRC nam in de 5de minuut een 3-0 voorsprong (een penalty kick van Lorenzo) en wist deze voorsprong tot de 26ste minuut te behouden. Er was een fout in de Haagsche verdediging nodig om Haarlem tot scoren te laten komen; 3-7. Tot de voornoemde minuut golfde het spel op en neer met de HRC die de boventoon voerde. Een penalty in de 38ste minuut gaf Haarlem bij rust een 3-10 voorsprong.

In de 2de helft wist Lorenzo de achterstand te reduceren tot 4-10. Beide teams vochten om elke meter grond, maar het was Haarlem die hun 2de try scoorde (6-17). Maar in de 20ste minuut was het raak voor HRC. Een op maat zijnde cross-kick van Lorenzo werd door Björn afgerond met een try onder de palen 13-17. Game on!!!

Helaas wist Haarlem in de tegenstoot te scoren uit een scrummage met hun zware pack 13-24. En dat kunstje herhaalden zij in de 30ste minuut en zo stonden we in luttele minuten met 13-29 achter.

Maarrrrrrrrrr de wedstrijd was nog niet gelopen en in de 30ste minuut wist Timon de lijn te passeren. 20-29 met nog 10 minuten te gaan. 2 minuten daarna scoort HRC opnieuw. Dit ging waarschijnlijk wat te snel voor de scheidsrechter en deze keurde de try af. Daarmee voorkwam hij een apotheose van deze wedstrijd.

20-29 was de einduitslag; aan de gezichten van de spelers teleurstellend, maar jullie hebben tot het eind toe geknokt voor een beter resultaat, chapeau!


Volgende week ‘t Gooi uit. Kom op mannen ‘t zit d’r in.


Met Ovale groet,
Ton

NB: live kijken langs de lijn mochten andere dan uw reporter, fotografen, de filmcrew en commentatoren voor Eycons nog niet. Laten we hopen dat daar snel verandering in komt. De wedstrijd met het commentaar van Floris Kieft en Amir Rademaker is hier terug te kijken en de foto’s bij dit artikel zijn aan HRC ter beschikking gesteld door Michel Finkelnberg, meer beelden zijn te vinden op www.sportsnap.nl en vanzelfsprekend heeft ook Haagse Topsport (met dank aan Heinz Geurts) een wedstrijdverslag online.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement