Rugby Mum – Happy New Year!

  -   Column
Mum met bubbels
Het wel en wee van een Rugbymoeder. Periodiek schrijft een moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Beter goed gejat, dan blijven hangen in een writers block. Dus dacht ik het – na dat Prop gedicht – gewoon nog een keer dunnetjes over te doen. En wat zou zich beter lenen om nu over te typen dan, wat mij betreft, enige echte nieuwjaars song: Happy New Year van ABBA?! Maar terwijl ik – met dat deuntje in mijn kop al vrolijk zat mee te deinen achter de computer – kwam ik er achter dat het eerste couplet nou niet bepaald opwekkend begint. De drank is op, geen vuurwerk, wel een kater….

No more champagne
And the fireworks are through
Here we are, me and you
Feeling lost and feeling blue

Mmmm, dat sloot niet lekker aan bij de nieuwjaarswens die ik voor jullie in gedachten had. Mij beeld was heel hard “Happy New Year” uit de speakers op de club (okay niet meteen in januari, maar ergens in maart vind ik ook nog prima), terwijl we samen van achter de boarding zien hoe de bal lekker op dat ritme door de lijn golft en we bespreken dat we onze vouchers gaan inzetten om mee te gaan naar het EK van U18 (het staat ergens in april gepland – misschien tegen beter weten in – maar o, ik hoop toch zó dat het kan). Gelukkig, liet good old ABBA mij niet in de steek, want in couplet 2 gaat het precies over datgene wat ik zo graag wil: de boel weer oppakken en afstoffen:

Sometimes I see
How the brave new world arrives
And I see how it thrives
In the ashes of our lives

Het moet en het zal goed komen in 2021, dat wens ik en daar ga ik me heel hard voor in zetten, want ik ben dan misschien maar een rugby-mum en heb nooit zelf gespeeld, maar ook langs de lijn kan je leren wat bikkelen is en zien hoe mooi het is als we er met zijn allen voor gaan:

Happy New Year
Happy New Year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbor is a friend
Happy New Year
Happy New Year
May we all have our hopes, our will to try
If we don’t we might as well lay down and die
You and I

“Happy New Year” van ABBA uit 1980 van het album Super Trouper.

.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement