HRD

Het einde van de zomervakantie komt in zicht en diverse teams zijn al begonnen met hun pré-season trainingen, maar de seizoenstart vindt natuurlijk traditiegetrouw pas écht plaats tijdens de Haagsche Rugby Dagen.

De HRD is een event dat wordt bezocht door rugbyliefhebbers uit heel Npederland en ook buitenlandse clubs weten die dagen de weg naar Den Haag goed te vinden. Het event heeft dan ook navolging gekregen. Het concept is door diverse clubs overgenomen en in den landen vinden er verschillende seizoensstart-evenementen plaats.

Maar HRC blijft groeien en bloeien en op verschillende vlakken binnen de club is of wordt er een professionaliseringsslag gemaakt. De Kraaien zongen niet voor niets “we are bigger and better and rougher en tougher“! Dit jaar heeft de organisatie er weer extra hard aan getrokken om er voor te zorgen dat op HRC hét kick-off event plaatsvindt: de door onze bierleverancier met hun merk Grolsch 0.0 gesponsorde Haagsche Rugby Dagen, op 1,2 en 3 september a.s.

Om iets moois neer te zetten heb je budget nodig en dus is er een serieuze sponsor gevonden. Je las het hierboven al: dit jaar heeft onze brouwer zich als fantastische hoofdsponsor gecommitteerd aan de Haagsche Rugby Dagen en vanaf nu worden de HRD dus ” powered by Grolsch 0.0″! Wij zijn heel erg blij dat Grolsch 0.0 deze partnership met ons is aangegaan. Zonder partners als Grolsch 0.0 en andere sponsoren, is een evenement als de Haagsche Rugby Dagen gewoonweg niet meer mogelijk.

Stap twee is natuurlijk het programma en dat is dit jaar meer dan de moeite waard! Ook dit jaar is er weer sprake van 3 dagen gevuld met rugby en rugby-gerelateerd vermaak. Grofweg ziet het programma er dit jaar als volgt uit:

Vrijdagavond 1/9 vanaf 18:00 staat volledig in het teken van onze ‘oudste’ jeugd. Er zal in ieder geval een clinic worden gehouden voor de eerstejaars Colts van HRC en er worden oefenwedstrijden voor onze Cubs en Junioren georganiseerd. Daarnaast zal ook het vlaggenschip HRC Heren 1 XV de laatste training afwerken, voordat ze op zaterdag mogen laten zien wat ze waard zijn tegen de Belgische kampioen van 2022- 2023. Voor de toeschouwers en enthousiastelingen is de bar geopend, is er een lichte muzikale omlijsting en is er heerlijk eten van verschillende aanbieders. Kortom, aan alle facetten voor de gelukkige rugbyer/toeschouwer is gedacht.

Zaterdag 2/9 begint traditioneel met een massale trainingsochtend voor de HRC GBTM-ers, waarna de middag in het teken staat van de helden van weleer (de ‘Oude’ Meesters) en de helden van de toekomst (de laatstejaars Colts en de Jonge Honden van de studentenrugbyclubs). Deze spelen twee toernooien door elkaar: de Meesters strijden om de Theo Snijders bokaal en de jongere garde probeert de Ralph Simonis Cup te veroveren. Extra leuk voor toeschouwers, want het geeft een mooie mogelijkheid om het oude rugby met het nieuwe rugby te vergelijken…. De middag wordt afgesloten met twee wedstrijden van de Belgische Kampioenen van RC Dendermonde tegen HRC als Nederlands (vice-)kampioen. Dendermonde 2 speelt eerst tegen het Future van HRC/HRC 2 (het kampioenteam uit de 2e klasse aangevuld met aanstormend talent uit eigen kweek). Daarna zullen de vlaggenschepen van Dendermonde en HRC 1 het veld betreden. De avond wordt afgesloten met een borrel die muzikaal omlijst wordt….

  • Het middagtoernooi van de Oude Meesters en de Jonge Honden begint om 11:30;
  • de eerste wedstrijd van de HRC Espoirs tegen Dendermonde 2 begint om 17:00
  • en de Belgisch-Nederlandsche clash van de eerste teams van beide clubs begint om ca. 19:30.

Zondag 3/9 staat dit jaar volledig in het teken van Dames Rugby. HRC heeft van Rugby Nederland het verzoek gekregen om de Landelijke Opwarm Dag Dames en het Girls Rugby Festival te verzorgen. Vanaf 09:00 tot uiterlijk 18:00 zijn er mooie wedstrijden te zien van meiden- en dames-teams.

En vanzelfsprekend wordt de inwendige mens niet vergeten. Naast Grolsch 0.0, wordt er natuurlijk ook ander gerstenat van onze brouwer geschonken bij de verschillende tappunten en zijn er op alle dagen diverse foodtrucks aanwezig.

Wij hopen u allen in grote getale te mogen verwelkomen.
De Commissie – Grolsch 0.0 – Haagsche Rugby Dagen.

 
NB
Ook dit jaar collecteert de SNSG weer. We hopen op gulle gaven ter ondersteuning van die mensen die tijdens de uitoefening van onze mooie sport zwaar geblesseerd raakten. (Het gebeurt steeds minder, maar blijft nodig). Meer weten over de SNSG? Kijk op de eigen site van de SNSG.

Ook niet onbelangrijk vergeet niet dat HRC een NIX18 beleid heeft (ook op de HRD). Ben je  boven de 18, maar kan het zijn dat iemand daar toch aan twijfelt? Laat je ID even zien en denk ook aan de overige huisregels!

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement