Girls rule!

  -   Colts
girlsfestival had
Het verslag banned HRD Ladies day

Zondag 3 september jl. stond helemaal in het teken van dames en meisjes rugby. Dit jaar had HRC de eer om de Landelijke Opwarmdag Dames (LOD) en een CJC Girls Rugby Festival (GRF) te organiseren, als onderdeel van de Haagsche Rugby Dagen. 

De zon scheen op de velden, de muziek stond aan en alle windstreken en klasses waren vertegenwoordigd; een geweldige dag om te rugbyen!

Naast een grote delegatie van teams en rugbysters uit de Randstad, reisden er teams uit het hele land richting Den Haag. Er waren zelfs 8 stoere Junioren meisjes die in alle vroegte (om 6 ’s ochtends!) in Groningen op de trein stapten, om aan hun reis naar HRC te beginnen, zonder ouders! Vanzelfsprekend nam ook het eigen dames team van De Haagsche –  HRC Xtreme – deel aan de LOD en waren ook de HRC CJC meisjes goed vertegenwoordigd.

Binnen de dames ere klasse werd er deelgenomen door vijfteams en dat leverde erg mooi en competitief rugby op. Voor HRC Xtreme was het waardevolle kennismaking met de competitie uit de ere klasse, waarin het team dit seizoen voor het eerst zal uitkomen. 

De circa 60! CJC meisjes zijn willekeurig in teams ingedeeld. Cubs meisjes hadden daarbij nog een extraatje want voor zij hun wedstrijden begonnen startten ze met een clinic van onze eigen 7s & 15s international Bowien van der Sluijs. Natuurlijk kunnen we het niet nalaten om trots te vermelden dat het team met de HRC Junioren meisjes alle wedstrijden wist te winnen! De CJC teams werden deze dag overigens begeleid door oud HRC Xtreme speelsters Julia, Maryann en Morgane. (Waarvoor dank!)

We kijken terug op een mooie dag voor het dames en meisjes rugby in Den Haag. Daarbij zijn we veel dank verschuldigd aan de referees voor het leiden van de wedstrijden. Hoe geweldig was het om te zien dat er ook steeds meer vrouwelijke refs zijn en dat op deze dag zelfs drie van de vijf referees dames waren! Minstens evenveel dank gaat uit naar – de volledig vrouwelijke – EHBO ploeg! 

Onze ladies van HRC Xtreme trainen nog een paar weken hard door voor hun eerste competitie wedstrijd in de Ereklasse: zondag 24 september om 13.00u thuis tegen Delft aanvangt. Graag tot dan!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement