Gezocht: voorzitter Sponsorcommissie

vacature voorzitter sponsorcie
HRC needs YOU!

HRC doet er alles aan om toonaangevend te zijn en te blijven: een van de grootste rugbyclubs, een prachtig clubhuis, een gras en een kunstgrasveld, in alle (leeftijds)categorieën teams in de top en de breedte, topsportstatus van de Gemeente en ga zo maar door. Ondanks dat we een amateurclub zijn, acteren we op veel fronten semiprofessioneel.

Dergelijk succes schept ook uitdagingen. We willen onze historie/legacy koesteren, een thuis zijn voor al onze leden, mooiste faciliteiten aanbieden en dat alles zo dat het betaalbaar blijft voor onze leden.

Bij het realiseren van dat alles speelt de HRC Sponsorcommissie een belangrijke rol.

Hoofddoel van de Sponsorcommissie
Het hoofddoel van de sponsorcommissie is het faciliteren van de ambities van HRC door het werven, behouden en uitbouwen van een diverse portefeuille van sponsoren/partners.

De afgelopen jaren heeft de commissie met dat doel voor ogen en met veel passie tientallen sponsoren en partners geworven, de club van 1000 opgezet en vele mooie sponsorevents georganiseerd. De HRC business club groeit hard en ondernemers zijn blij met HRC, onze mooie club en onze mooie sport.

Een deel van de sponsorgelden komt van vaders en moeder van onze jeugdleden en ondernemende leden die zelf rugbyen. Daarnaast zet de commissie het eigen netwerk in en gebruiken ze het netwerk van leden om met interessante ondernemers en organisaties in contact te komen.

Rol voorzitter sponsorcommissie
Je bent de captain van dit team en het commerciële hart van de Haagsche Rugby Club.

De Sponsorcommissie is verantwoordelijk voor het vormgeven van het sponsorbeleid, het werven van nieuwe sponsoren en ze bewaken de afspraken met de sponsoren/adverteerders/partners.

Je weet hoe de commissie erbij staat en bent voorbereid op aankomende wisselingen in de bezetting. Iedereen draagt bij als vrijwilliger en dus vergt dit enige handigheid; je moet kunnen verbinden en motiveren en uiteraard het goede voorbeeld geven.

Daarnaast werk je zelf actief mee, ga je ook zelf op pad om te werven en je onderhoudt ook contacten met onze sponsoren.

Samenwerken binnen HRC
De Sponsorcommissie werkt nauw samen met andere commissies (bijvoorbeeld de CoCo en juridische commissie) en de penningmeester. Dit om sponsorafspraken duidelijk af te stemmen, om mooie combinaties te maken tussen specifieke wensen van de club en bepaalde sponsoren, ervoor te zorgen dat zowel de club als de sponsor profiteren en zo een duurzame relatie te bouwen.

Het bestuur bepaalt jaarlijks het budget per categorie zodat de Sponsorcommissie met gezonde focus sponsorgelden kan werven. De penningmeester is vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de commissie.

Welke eigenschappen moet de nieuwe voorzitter hebben?

• Je bent commercieel ingesteld en communicatief vaardig;
  • de juiste balans tussen commerciële passie en discipline vinden is geen probleem voor je;
  • je hebt een ‘afspraak is afspraak’ mentaliteit;
  • bent een creatieve denker die focust op kansen, niet op beperkingen;
  • je bezit een mooi zakelijk netwerk (wat ook benaderd kan worden)
  • en je hebt bij voorkeur commerciële ervaring.

Wat verwacht de SponsorCie van je?
– Het onderhouden van contacten met huidige sponsoren.
– Dat je de vinger aan de pols houdt en ervoor zorgt dat afspraken met sponsoren nagekomen worden.
– Aanwezigheid tijdens business-events van de sponsorclub.
– Voorzitten van de SponsorCie vergadering.
– Input wat betreft het opstellen van het jaarlijkse sponsorplan en het realiseren van de doelstellingen.
– Verantwoordelijk voor het sponsor budget

Herken je jezelf in het bovenstaande, wil je iets voor onze mooie club doen en in een super gaaf, enthousiast team terecht komen? Aarzel niet en mail dan naar penningmeester@haagscherugbyclub.nl