Geweldig!

  -   HRC 1
HRC 1 vs The Dukes 1
Het wedstrijdverslag van de laatste thuiswedstrijd van HRC 1 dit jaar

Wat een fantastisch en sfeervol entrée bij aankomst op de club afgelopen zaterdag. Een schitterende opgetuigde kerstboom op het terras, de gehele balustrade omwikkelt met kerstlampjes, een tent waar heerlijke hamburgers en satés gegrilld werden, vuurkorven waarop glühwein verhit werd; g-e-w-e-l-d-i-g!!!

Het was één uur voor de wedstrijd al vrij druk en je voelde dat iedereen verwachtingsvol naar de match tegen de eveneens hoog in de ranglijst staande “Dukes” uitkeek. Die verwachting werd door onze jongens niet beschaamd.

Het was ideaal rugby weer, windstil en een aangename licht koude temperatuur. De tribune was afgeladen vol en rond het veld stonden ook de nodige supporters. Top sfeertje.

Van meet af aan zette HRC The Dukes onder grote druk, maar zij verdedigden met verve. De eerste score kwam na 8 minuten op het scorebord door middel van een penalty, geschopt door Davíed, maar The Dukes antwoordden 3 minuten later uit een van hun spaarzame aanvallen ook met een penalty: 3-3.

Aanval na aanval lanceerde HRC vervolgens af op de verdediging van de bezoekers, maar het duurde toch nog 11 minuten (in de 22ste) voordat Davíed het scorebord wederom in beweging bracht met een formidabele dropgoal; 6-3

Daarna was het Niels Kühn die in de 26ste minuut de eerste try van de wedstrijd maakte en Davíed faalde niet, wat hij ook niet deed bij een toegekende penalty in de 33ste minuut. En zo kwam het tot een ruststand van 16-3. Onze jongens hadden zich met veel meer try’s moeten belonen, gezien het veldoverwicht.

Dat zichzelf belonen deden de jongens in de tweede helft beter en ze wisten maar liefst 4x de tryline van The Dukes te overschrijden. Jasey van Kampen scoorde de 1ste try van de tweede helft, gevolgd door een interceptie try van captain Jordi Hop over wel 60 meter. De spectaculairste try kwam op naam van Siem Noorman, gedrukt na prachtig aanvallend werk van de ¾ kwartlijn, waarbij de bal over en weer gespeeld werd en de tegenstanders er niet aan te pas kwamen. De Benjamin van het team, Kees de Bruin, scoorde de laatste van de 4 try’s in de 80ste minuut en ditmaal was het Lorenzo Groos die de conversie tussen de palen kickte. In de 66ste minuut trakteerden The Dukes zichzelf overigens op een (voorwaartse) try en zo kwam de eindstand 42-10 tot stand.

Het was een hele pleasante wedstrijd om naar te kijken en niemand van de toeschouwers heeft zich verveeld.

Bravo HRC 1 en technische staf!

NB: ook Haagsetopsort plaatste al een wedstrijdverslag op de website en sportfotograaf Frank van Leeuwen van Sportsnap zat langs de lijn. Hij stelde weer een paar schitterende foto’s ter beschikking aan HRC. Meer foto’s zijn te bewonderen en (tegen geringe vergoeding te koop) op de website van Sportsnap.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement