Genieten

  -   Dames
Xtreme
Wedstrijdverslag Dukes/Octopus vs Xtreme op zondag 6 maart door Floor Englebert

Het was een zonovergoten dag in Den Bosch. De eens zo bruisende straten, hadden plaatsgemaakt voor de gevolgen van de kamikaze actie die de week ervoor had plaatsgevonden; De halve stad was gevloerd door Carnavalscorona evenals de helft van het team van de Dukes. Inclusief enkele meiden van Xtreme, bestond hun team vandaag uit een samenraapsel van 7 verschillende ploegen die er een mooie pot van gingen maken. Een prachtige weerspiegeling van de sportiviteit in rugby.

Een van de Xtreme meiden die bij de Dukes begon was Jip, die deze dag haar eerste mooie rugbyminuten op het veld heeft gemaakt! De wedstrijd begon met een kleine wake up call toen de Dukes na enkele minuten al een try scoorden.

Gelukkig was dat moment genoeg om volledig aan te staan en mooie potjes en lijnballen op te zetten. Al snel brak Noa door en maakte ze de eerste try voor Xtreme. In de verdediging werd er snel opgelopen, waardoor de Dukes zich snel vastliepen. Er werden veel ballen geript, waarna deze in veel gevallen achter de lijn gedrukt konden worden.

Even leek Do haar magische voetje te zijn verloren, maar al snel kickte ze conversie na conversie door die pretpalen heen. Aan de buitenkant racete Jikke als een dolle hinde om haar eerste try van het seizoen te maken, waarna zelfs een tweede volgde! Ook onze nieuwe scrumhalf Hannah heeft hard gewerkt en kon haar eerste try maken.

Veel high tackles aan de kant van Xtreme zorgden helaas voor scrums tegen, maar gelukkig stonden de voorwaartse er weer als ware toppers en werd het de Dukes aardig lastig gemaakt.

Een bijzonder moment voor Maartje die deze wedstrijd haar eerste try maakte ter ere van haar moeders verjaardag! Het feest kon niet op.

Een uitslag van 5-80 en een rosébiertje achteraf in de stralende zon, sloten prima aan bij dat thema. Het was weer een zondag genieten!

Women of the match: Maartje & Claire
The Dukes kozen alle aanvulling/invalsters van onze kant als winnaars!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement