Nog niet

  -   HRC 1
HRC hookers
Het wedstrijdverslag HRC Vs Hookers van erelid en clubcoryfee Ton van der Loos

Beste rugby vrinden,


​Wat een prachtige zaterdagmiddag om een, naar we hoopten, spannende en goede pot rugby te aanschouwen. Vele supporters van beide clubs dachten er ook zo over en het was dus gezellig druk langs het veld.
​De Hookers waren onze tegenstander en gezien het feit dat zij slechts 2 punten onder ons staan op de standenlijst zou het een ware krachtmeting worden tussen teams die beiden nog volop strijden voor het bereiken van de play off’s.

En een krachtmeting werd het. Om 16.00 uur kickte HRC af en vanaf het begin was het een boeiend schouwspel met een enorme inzet bij beide partijen. ​Zenuwen speelden een rol bij beide teams gezien de hoeveelheid fouten c.q. overtredingen die gemaakt werden en dat zorgden telkens weer voor verrassingen. 

In de 7de minuut verzilverde de Hookers een aan hun toegekende penalty; 0-3. HRC voerde ogenblikkelijk de druk op op onze tegenstander wat resulteerde in een penalty in de 9de en in de 11de minuut, maar beiden werden helaas gemist en zo bleef het 0-3. Maar toen kwam er een flitsende aanval van onze 3-kwarters en wist Kaj Verhoorn de bal achter de try line te leggen en ook de conversie lukte 7-3. De Hookers lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en zette HRC onder zware druk wat in een geconverteerde try resulteerde en zo werd de stand 7-10 en lag de druk weer bij HRC.

Het spel golfde over en weer, maar het was in de 25ste minuut Castor Magis die een collectieve aanval na een briljant paasje van Jasey van Kampen wist te verzilveren + conversie dus 14-10 en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd door beide partijen wederom heftig gestreden en het was HRC die het eerst punten op het scorebord kreeg, 3 uit een penalty en dat gaf ons een try + voorsprong: 17-10. Maar de Hookers wisten van geen opgeven en zette HRC gedurende 15 minuten zo zwaar onder druk en wisten zo maar liefst 2 geconverteerde try’s te scoren wat de stand op 17-24 bracht. Dat werd billen knijpen!!!

Maar de jongens vochten terug en uit alles bleek dat verliezen geen optie was en die inzet werd beloond: een geconverteerde try; 24-24. Vlak voor tijd kreeg HRC nog een penalty toegewezen maar die mislukte jammerlijk en zo bleef het 24-24. Een juiste uitslag want geen van beide teams verdienden te verliezen.

Volgende week zaterdag spelen we uit tegen Utrecht en bij winst hebben we ons geplaatst voor de play off’s, een must voor de HRC.


Met ovale groet,

Ton

NB: de foto’s bij dit artikel mag HRC op haar website plaatsen met toestemming van de fotograaf Michel Finkelnberg/sportsnap.nl en natuurlijk publiceerde ook Haagse Topsport op basis van de input van Heinz Geurts weer een verslag.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement