Geknokt en in evenwicht

  -   Colts
Colts tekst
Colts 1 uit tegen Haarlem 1

Heen windje mee en een klein uurtje reistijd. Terug met code geel leek het op een uurtje of drie. Dat kon naast de invallende duisternis, regen en wind ook komen omdat de wagen aanzienlijk zwaarder was. De wedstrijd kleding was naar het gevoel een kilootje of 100 zwaarder geworden door de aanhoudende regen en de aangekoekte Haarlemse modder. 

Het witte broekje zal nooit meer hetzelfde als van voor de wedstrijd worden. Onze Colts vochten zich letterlijk en figuurlijk de blubber. 

Maar wat een vreemde wedstrijd vandaag.

Voor ik geloof 90% van de speeltijd op de helft van de tegenstander. Voor naar het gevoel 80% in de 22 van de tegenstander. En dan eindigen met een 12 – 12 gelijkspel. Dat voelde als een verlies terwijl optimistisch bezien er niet was verloren.

Een (wederom) discutabele try tegen en een onoplettendheid waren de twee vroege try kerstcadeaus die Haarlem in dankbaarheid aannam. Los van de verlate Sinterklaas surprise dat een zekere try voor HRC werd afgefloten. 

Het was verder ook buitengewoon apart dat samen met de coaches een groep toeschouwers van de thuisploeg op 10 cm van de zijlijn hoorbaar voor de ref met het spel mee liepen. En dat er een overdekte tribune in Haarlem is waar de toeschouwers nog steeds zeiknat werden. 

De wedstrijd kan door onze week in week uit mee reizende camera man via YouTube thuis rustig worden bekeken. Beetje als een uitgestelde TMO. Zet in het tweede deel wel het geluid zacht. Mijn tinnitus is zeker niet verbeterd door de ongetwijfeld goed bedoelde, edoch schelle aanmoedigingen zo vlak achter onze cameraman voor de thuisploeg. 

Links of rechtsom waren er wedstrijd momenten en beslissingen die in ieder geval bij Uw scribent wat gefronste wenkbrauwen gaven. 

Dit seizoen lijkt het er daarom vooralsnog een beetje op dat onze helden tegen meer moeten knokken dan alleen de tegenstander van de dag. 

Daarnaast was het via de camera opnames helemaal heroïsch om te zien. Vanaf de luie bank bekeken leek het of we een uitwedstrijd in Nova Scotia hadden. Alleen de ijsberen en pinguïns ontbraken  

Bovendien werden met het verstrijken van de speelminuten de handen kouder met een glibberige bal. De tegenstander had langs de kant een handdoek en droge reserve ballen. Jammer was wel dat dit alleen voor Haarlem werd bewaard zodat onze Colts daar geen gebruik van konden maken. 

Maar vandaag is er wel meer team geweest dan de eerdere tweede fase wedstrijden. Respect aan het team voor het knokken en niet opgeven. Deze basis nu vasthouden en doorgaan. De ingezette opwaartse lijn doortrekken. Aanstaande Zaterdag naar Amersfoort waar al eerder van is gewonnen. 

Deze week met welk weer dan ook naar de trainingen blijven komen. De HRC Colt rugby machine kan dan nog meer op stoom komen. Met een overwinning aanstaande zaterdag ligt alles nog open en zal het positieve gevoel naar onder de kerstboom worden meegenomen. Nog 1 keer vlammen dit jaar. 

Uw immer optimistische edoch vernikkelde rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement