Geerdink speelt de bal door aan Kromjong

  -   Nieuws
voorzitterwissel sponsorde
Wisseling van de wacht binnen de Sponsorcommissie

Vrijwilligers zijn onontbeerlijk voor sportverenigingen. Ook voor de Haagsche Rugby Club. Dat neemt niet weg dat onze club een steeds professionele sportorganisatie wordt, met een duidelijke visie en een heldere structuur. De ambitie om in de toekomst meer betaalde trainers op belangrijke posities in te zetten is daar onderdeel van. De vrijwilligers van sponsorcommissie van HRC spelen vanzelfsprekend een belangrijke rol bij het helpen realiseren van deze en andere ambities van HRC.

Sinds 1 januari 2023 heeft Evert Kromjong het voorzitterschap van de sponsorcommissie overgenomen van Maarten Geerdink. Beide heren vertellen graag over hun passie en inzet voor de club. 

Evert Kromjong: “HRC heeft inmiddels over de duizend leden en wordt ondersteund door honderden vrijwilligers, die met hart en ziel voor de club bezig zijn. Via het clubbestuur met bijbehorende commissies wordt er leiding en richting gegeven aan (de ontwikkeling van) de club. Die duidelijke clubstructuur is belangrijk en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. En voor al die vrijwilligers die zo veel tijd en energie in mijn zoon Nick stoppen, ben ik in de sponsorcommissie gegaan. Ik wilde iets terug doen en verstand van rugby heb ik niet…. Dus het werd sponsoring.”

En de ambitie van de club gaat verder, continuïteit en professionalisering zijn speerpunten” vult Maarten Geerdink aan.

Groei in partners en sponsoren
Reden dat sponsorcommissie de afgelopen jaren bezig is geweest met het werven van nieuwe sponsors en het onderhouden en verstevigen van de band met bestaande sponsoren. Met hun geldelijke inbreng konden er al vaste trainers worden aangesteld.  Zo is er inmiddels een betaalde hoofdcoach voor HRC 1, Hadley Jackson. 

Kromjong: ”En het streven is om betaalde trainers voor méér teams te realiseren. Een van de speerpunten voor de komende jaren is sponsors vinden voor de ongekend grote jeugdafdeling van HRC. We tellen er circa 600. Deze groep – onze eigen kweek – is iets waar we enorm trots op zijn en een absolute steunpilaar van de club.

Geerdink: “De Haagsche Rugby Club is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een jeugdopleidingsinstituut voor het Nederlandse rugby. Geweldig natuurlijk, maar die positie moeten we onderhouden en versterken. Met goede, betaalde trainers, nog betere faciliteiten en dat betekent ook gericht geworven jeugdsponsoren.”

De sponsorcommissie onder leiding van Geerdink heeft de afgelopen jaren – met circa 30 nieuwe sponsors – het sponsorbestand verdrievoudigd; niet alleen in aantal, maar zeker ook in financiële inbreng. Vooral het acquisitiebeleid van Evert en, clubman en Haagse ondernemer, Joris van den Broek is uitzonderlijk gebleken. Ieder mogelijkheid om de HRC-sponsorfamilie verder te laten groeien wordt door deze mannen aangegrepen. Alles om de inzet en ambitie van HRC – naar de top en daar te blijven – te realiseren. 

Een zakelijk en maatschappelijk netwerk
Voor wat hoort natuurlijk ook wat; waarom is HRC interessant voor ondernemers? Kromjong antwoordt met trots: “Heb je even?  Onze grote business club en bijbehorende events zijn al een reden op zich, maar daarbij hebben we een hypermodern en duurzaam clubhuis waar sponsoren gebruik van kunnen maken, waanzinnig mooi gelegen velden, een toppositie in de ereklasse heren, onze U14, U16 en U18 spelen bijna ieder jaar om het landskampioenschap en onze dames gaan waarschijnlijk ook promoveren naar de ereklasse. Dat pakket is gewoon héél interessant voor bedrijven. En dan hebben we het nog niet eens over de rugbywereld met de bijbehorende kernwaarden van de sport en het feit dat misschien wel de meest inclusieve sport is die je je voor kan stellen, want er is on- en off field echt plek voor iedereen. Een mooi uithangbord voor veel ondernemers!” 

Maarten Geerdink: ”Nog even terug naar de business club en de events; HRC wordt ook steeds meer een zakelijk netwerk en plek waar bedrijven elkaar ontmoeten, waar veel ondernemers zaken met elkaar doen en met HRC. Overigens is de club zich er ook bewust van dat ze een maatschappelijke rol heeft. Ook iets dat interessant is voor ondernemers. HRC bieden onderdak aan en ondersteunt Clingendael Run & Walk, Petanque des Amis, Den Haag Touch en diverse scholen en andere sportbeoefenaars. En daarbij komt nog de intensieve samenwerking met Stichting De Harde Leerschool die met succes mensen die “langs de zijlijn” zijn beland weer met succes “back on track” helpen.”

Naast sponsoren voor wie de club en het rugby nieuw zijn, dragen ondernemers die al langer verbonden zijn met de grote familie die HRC is, natuurlijk ook persoonlijk bij. Ze hebben als geen ander passie voor de club. Evert Kromjong. “Een mooi voorbeeld was Loek Zandvliet van Zandvliet Vleeswaren. Loek was vele jaren op persoonlijke en financiële wijze onze steun en toeverlaat. Na het wegvallen van Loek heeft de familie Van der Laan, eigenaar van onze huidige hoofdsponsor Zwanenberg Group en bekenden van Loek, die taak om de club te helpen en te ondersteunen met volle overtuiging overgenomen. De familie Van der Laan is dus niet “alleen” hoofdsponsor. Mark van der Laan is speler en trainer bij de club en de familie bezoekt met veel plezier onze business events en de Haagse Rugby Dagen. Zij zijn persoonlijk betrokken en genieten van de rugby cultuur en sfeer.”

Kromjong sluit af: “Al ons sponsorwerk heeft uiteindelijk maar één doel, alle teams moeten de middelen krijgen om hun doel te kunnen halen. Met de groeiende sponsorinkomsten kunnen we de faciliteiten van de club voor top en breedte sport op zo’n hoog niveau brengen dat HRC en al haar teams (blijven) floreren.”

Eerst volgende sponsorborrel: zaterdag 1 april! Meer info volgt. Bekijk hier ons overzicht van sponsoren. Wil je zelf sponsor worden? Neem contact op met Evert Kromjong!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement