Geen spijt van

  -   HRC 1
Ascrum bal
Het wedstrijdverslag van HRC Heren1 XV uit tegen A.S.R.V Ascrum, van de hand van clubcoryfee en erelid Ton van der Loos

​Mannûh, ik moet toegeven dat ik zaterdag rond de klok van twaalven getwijfeld heb of ik naar Amsterdam zou vertrekken. Het ijswater kwam met bakken uit de lucht en ‘s-middags lonkte de wedstrijd Barbarians vs. Samoa op de Engelse t.v. De gedachte was slechts een klein zwak moment tenslotte ben je supporter of niet dan?​

Opnieuw werd de technische staf geconfronteerd met hoofdbrekens; Amir Rademaker, Lorenzo Groos en Jordy Hop moesten wegens blessures – opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Eemland -afhaken en voor deze spelers moesten vervangers worden opgesteld. 

​Met de opstelling van de voorwaartsen was overigens niet mis mee temeer ook omdat Kevin Krieger weer beschikbaar was en dat scheelde wat kracht betreft t.o.v. vorige week een slok op een borrel.​

Het was in de 3kwart lijn waar geïmproviseerd moest worden. Met Castor Magis op flyhalf, Maxou Zerdoun 1ste center en Toots Zwaanswijk op full back moest de klus geklaard worden en dat vrinden, is met verve gedaan. Chapeau!

​Zoals reeds geschreven het was nat en koud en vreselijk ongezellig daar in en op sportpark 
​”De Eendracht”.​ In de 3de minuut moest onze winger Sylvester Bink wegens een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Wiebe v.d. Knaap.  In de 11de minuut wist Kai Verhoorn de score voor H.R.C. te openen na een nog nooit door een hooker (Victor Huurman) vertoont kickje over de grond. 0 – 5 wat tevens de ruststand was. 

​De 1ste helft was geen moment vervelend; het spel golfde op en neer en onze jongens moesten regelmatig handelend optreden in de verdediging en dat werd zeer goed gedaan maar ook trokken we telkens weer goed ten aanval.

​In de 1ste minuut van de 2de helft wist Ascrum een geconverteerde try te scoren; 7 – 5.Oooohhhh dat werd oppassen geblazen!!!! Maar we herstelden ons uitstekend en in de 5de minuut wist Tim Michel een penalty te verzilveren; 7 – 8. In de 9de minuut wist dezelfde Tim na een flitsende aanval van de 3kwarters een try te scoren, de conversie werd helaas gemist; 7 – 13.

In de loop van de 2de helft krijgen we regelmatig omzettingen in het team, maar dat had geen invloed op de drang te moeten scoren en zo gebeurde. In de 16de minuut weet Kevin te scoren + conversie; 7 – 20. Als kers op de taart wist onze debuut-speler Toots Zwaanswijk een schitterende try te scoren en de stand naar 7 – 25 te tillen.

Ascrum bloeide nog eenmaal op en wist daarmee de score naar 14 – 25 te tillen wat tevens de eindstand was.

Het was een spannende wedstrijd met veel inzet van beide partijen. Ik heb me geen moment verveeld en ben blij dat ik niet aan die zwakke gedachte eerder in de middag heb toegegeven.

Met Ovale groet,

Ton

A.s. zaterdag naar Greuningen!

NB: op Haagsetopsport.nl – de website die altijd aandacht aan HRC besteed – is overigens ook weer een mooi verslag te lezen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement