Geen HRD 2018 wegens verbouwing clubhuis

Geacht lid, waarde lezer,

Het is met gemengde, edoch overwegend positieve, gevoelens, dat ik u langs deze weg moet informeren dat onze jaarlijkse start van het Nederlandse rugby seizoen in 2018 niet zal worden georganiseerd.

De reden is u ongetwijfeld duidelijk, maar dat maakt de teleurstelling niet per se minder groot. De verbouwing van het clubhuis heeft dermate veel spreekwoordelijke voeten in de aarde, dat het organiseren van een weekeinde zo omvangrijk als het HRD weekeinde, simpelweg dit jaar niet kan worden gegarandeerd.

Afgelopen maand kwamen de plannen en de tijdslijn van de aannemer binnen; de club zal het lopende kalenderjaar letterlijk om de verbouwing heen moeten leven.

Zo zal de helft van het parkeerterrein afgesloten zijn, zullen er grote delen van het terrein om het clubhuis vanuit veiligheidsoverwegingen afgezet zijn én het toeval wil dat HDM ook aan het zesde kunstgrasveld werkt de komende maanden en daartoe ook een groot deel van het parkeerterrein zal claimen.

Kortom, het is logistiek niet goed genoeg dit jaar en de (financiële) inspanningen zijn de moeite van het risico nemen niet waard.

Echter, de wetenschap dat ons nieuwe clubhuis zich straks nog veel beter zal lenen voor de Haagsche Rugby Dagen stemt ons gerust dat deze geschrapte editie de enige zal zijn.

Langs deze weg dankt het bestuur vooral de HRD Commissie die alweer enige tijd bezig was met de voorbereidingen voor de HRD en hopen wij op onverminderd enthousiasme onder de leden om de editie 2019 tot een groot succes te maken!

Roderik Q. Bolle
Voorzitter Haagsche Rugby Club