De Junioren genieten van gasttraining

  -   Junioren
HRC 1 junioren training
Spelers van ons eerste namen onze Junioren onder handen

De afgelopen weken hebben de Junioren kunnen genieten van gasttrainingen van Victor Huurman en Kevin Krieger. Tijdens de winterstop hebben de coaches 1:1 gesprekken gehouden met alle spelers, waar verbeterpunten naar voren kwamen met specifieke hulpvragen vanuit de spelers. Aan de slag dus…

Op dinsdag 22 maart hebben alle eerste rijers (en spelers die daar willen gaan spelen), line-out ingooi training gekregen van onze eigen HRC 1 capitain, Victor. “Beginnen op de knieën, juiste hand positie op de bal en bal al achter je hoofd houden”, waren de eerste basis oefeningen. Later werd dit uitgebouwd naar het gooien op de dwarslat van de rugby palen. Uiteindelijk werd de tweede-rij ingeschakeld om Victor de huidige line-out variaties te laten zien. Ook hier had Victor allemaal nuttige tips & tricks. Top sessie!

Afgelopen donderdag waren de teams bevoorrecht met training van onze Kevin, naast HRC 1 ook captain geweest bij het Nederlands team. Ook was hier vooraf een ‘wensenlijst’ gedeeld van de (aspirant) derde rij specialisten bij de Junioren. Focus deze training was op de ‘jackal’ (stelen van een bal uit de ruck), het tackelen van een bewegelijkere driekwarter en uitvoering van derde rij bewegingen uit de scrum. Tijdens de training werden we getrakteerd op een ouderwetse hagelbui in april, heerlijk voorwaartsen weer om te buffelen. Gelukkig werden we ook getrakteerd op een regenboog (zie foto)! Heerlijke training waar alle oefeningen met volledige focus doorlopen werden, inclusief aanwijzingen van de master.

De resterende weken hebben we nog meer gasttrainingen in petto!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement