Gasten van ‘New Hall School’ uit Engeland voor de Cubs!

-   Cubs

With no league games last weekend, a Sunday fixture against the touring `New Hall School` from England was very welcome. The visitors had two U14 teams and stated that their teams were quite strong this year. We therefore arranged opposition against HRC Team Geel (CU1) and Team Blauw (CU2).

Under 14 teams in the UK have a slightly different age arrangement and consequently the players are on average 4 months older than under 14`s in Holland. Although this age difference seems little, it is quite noticeable on the field.

Team Geel

From the kick off it was clear that for Team Geel this was to be their toughest match of the year. The opposition looked sharp and physical with overall good rugby skills. Rucks were cleaned with efficiency and their tackling was ferocious. HRC however showed why they are top of their league and defended well with man of the match Karsten making over 20 tackles. HRC showed great character and although being several tries behind after the first half demonstrated good handling skills and running lines to score 3 well worked tries in the second half. At the final whistle HRC were well beaten but never gave up and will surely learn from this bruising experience.

The team would like to wish Atsuyuki from HRC juniors, who kindly played with Geel, a speedy recovery after unfortunately breaking his leg during the match.

Team Blauw

Zij begonnen de wedstrijd tegen het tweede team van “New Hall School” met de juiste instelling: gelijk vanaf de eerste minuut vol er boven op. Daarmee drukten we gelijk een stempel op de eerste helft. We maakten de eerste try en waren daarna veelal aanwezig op de helft van onze tegenstander.

Maar toen keerde de wedstrijd om en begon de “New Hall School” met een sterk tegenoffensief. In de eerste helft konden we de schade nog enigszins beperken tot een score van 10-14.

De tweede helft werden er vijf jongens gewisseld met vijf grote jongens uit hun eerste team. De balans was toen volledig zoek en moesten we aan de lopende band incasseren. Dat had ook invloed op de sfeer onderling en gaandeweg de tweede helft leek die positieve HRC mentaliteit helemaal te verdwijnen. Ik zeg leek, want op het einde na een donderpreek van de captain herpakte Team Blauw zich en knokte het voor een laatste actie. Over de rechter flank wist Jonas een fantastische try te scoren en eindigde de wedstrijd in een eindstand 19-45.

Een mooie les voor de heren van blauw … geef nooit op.