Gast!

  -   Nieuws
Devis and host family

Met drie rugby-zonen, een echtgenoot en twee mannetjeshonden zou je zeggen dat het mannelijk geslacht voldoende vertegenwoordigd is bij ons thuis is. Maar het kan altijd beter, zo dachten de heren vorige maand. Toen HRC in Op de Proppen een oproep deed voor een gastgezin om tijdelijk een Engelse speler op te vangen, werd iedereen bij ons thuis meteen enthousiast.

Vier weken geleden haalden we onze tijdelijke huisgenoot dan ook van Schiphol voor een logeerpartij van een maand.

Devis (21 jaar) uit Londen kwam voor het eerst naar Nederland om hier een maand te rugbyen bij HRC. Hij komt zelf uit een groot gezin en enige chaos bleek hem niet vreemd. Hij draaide direct mee in ons mannenhuishouden en heeft de jongens zowel op rugbygebied als in de Engelse taal een enorme boost gegeven. De door hem meegenomen PS4 bleek ook verbroederend te werken…..

Devis was een makkelijke gast, die gewend is zijn eigen troep achter zich op te ruimen. Helaas is dat laatste nog niet overgeslagen op onze kinderen, dat wordt een projectje voor de zomervakantie. We hebben er in een maand wel een jaarvoorraad eieren doorheen gejaagd, maar dat mocht de pret niet drukken.

Devis heeft nog nooit zoveel gefietst als deze maand, heeft Den Haag, Leiden en Amsterdam verkend (jammer van dat uur ‘s avonds wachten op de bus terug met een lege telefoonbatterij) en al zijn werkende vrienden en familie jaloers gemaakt met live beelden van strandbezoekjes in Wassenaar. Stroopwafels, bitterballen en haring heef hij allemaal geproefd, alleen Scheveningen kan hij nog niet accentloos zeggen.

Het was voor ons een verrijking om Devis als gast in huis te hebben. We hebben genoten van zijn vrolijke aanwezigheid en kunnen andere gezinnen zeker een dergelijke ervaring aanraden!

Familie van Helden – Zane

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement