Gaatje in de competitie?

-   Colts
Onze Colts in Oranje

Als de (jeugd-)competitie even stil ligt, betekent dat doorgaans dat het of (school-)vakantie is, of dat Rugby Nederland wat op de planning heeft staan. Nu was het eind oktober begin november alleen nog maar herfstvakantie in België en de RDD is pas weer op 17 november….Het lijkt op het eerste gezicht dus niet te verklaren dat onze Colts in het weekend van 2 en 3 november geen programma hadden….Maar schijn bedriegt; van woensdag 30 oktober tot en met 1 november was er namelijk een trainingskamp voor Oranje U17 en U18 in Kasterlee, België, waar ook de Belgische jeugdselecties op dat moment trainden. Afsluitend werden er op vrijdag, op “de Belgische heuvelrug” van Rugby Club Laakdal, 3 interlands gespeeld. De twee wedstrijden van U17 gingen nipt verloren (10-5 en 10-7) terwijl U18 onze zuiderburen wel de baas was (10-22). HRC was met Silvester Bink, Mattes de Bosch Kemper, Dani Groos, Tom Hijdra, Teun Karst en Victor van der Weelen ruim vertegenwoordigd in U17 (Bas de Graaf moest i.v.m. een blessure verstek laten gaan). Bij U18 waren Tim de Jong, Joshua Kessler, Tim Michel en Filemon Schöller van de partij.