Future & Espoirs

  -   Colts
wegwijzer
Explainer: het verschil tussen de Future klasse en de HRC Espoirs

De meesten van jullie zullen er wel iets over hebben gehoord: HRC speelt zowel de Future klasse en we hebben een nieuw Espoirs team. Om verwarring te voorkomen in deze toch wat overlappende Angelsaksische terminologie hieronder wat verduidelijking.

HRC 2 / HRC Future

Vorig seizoen is HRC 2 kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1 e klasse. Op de laatste ALV van Rugby Nederland is echter besloten om een aparte klasse te creëren voor het aanstormend talent op het rugbyveld: de Future Klasse. Rugby Nederland wil er na toewerken dat, over een aantal jaar, ieder Ereklasse team een talenten team heeft met spelers onder de 23 jaar, dat altijd voor de wedstrijd van het 1e team speelt, met een overlappende reservebank. Dit om de instroom van jonge talenten in de Ereklasse te faciliteren. Alleen zijn niet alle clubs zijn daar nu al klaar voor. We trappen dus aankomend seizoen af met de tweede teams van HRC, ‘t Gooi, The Dukes, DIOK, Rotterdam, Eemland en de studenten van DSR-C, USRS, en Ascrum. Allemaal jonge en kwalitatief goede teams. De bedoeling is deze competitie de volgende jaren verder uit te breiden met andere teams die ook dit niveau aankunnen. Het HRC 2/Future team wordt gecoacht door Christian Overklift en Edwin Straatman en ze trainen op dinsdag, woensdag en vrijdag.

HRC Espoirs

Dit is de naam van ons nieuwe vierde heren Senioren team. De basis van dit team wordt gevormd door onze ex-Colts van de afgelopen 5 jaar, aangevuld met ervaren & nieuwe spelers. Het doel is ook hier om meer jeugdspelers door te laten stromen naar de Senioren. Ondanks dat de nadruk bij dit team meer ligt op gezelligheid en met je vrienden blijven rugby’en na de jeugd, wetende we dat er ook veel talent in deze groep zit. Uiteindelijk zullen een aantal spelers in de toekomst ook het HRC 2/Future team gaan versterken. Vooralsnog zal dit team volgens de regels moeten starten in de vierde klasse, Rugby Nederland heeft aangegeven dat de HRC Espoirs – als er een plek vrijkomt in 2 e of 3 e klasse – daarvoor in aanmerking komen. Het HRC Espoirs team wordt gecoacht door Michel van de Gaag en John Verheggen en trainen op dinsdag en donderdag.

Tenslotte

Natuurlijk houden we hiernaast vast aan de vertrouwde namen van HRC Xtreme bij de dames en van HRC 1 en HRC 3 bij de heren Senioren.

Met deze verschillende en uitgebreide Senioren teams, is er voor iedereen een geschikt team te vinden. Mocht je dit lezen en je vroeger gerugby’ed hebben of je wil beginnen, je bent van harte welkom!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement