Frankfurter Turven & Benjamins

  -   Benjamins
Verslag Frankfurt trip Turven 2022

TURVEN

Met slechts zeven weken tackle- en ruck-training in de beentjes, vertrokken twee patent uitziende Turven teams – en hun niet minder patent uitziende ouders – afgelopen weekeinde naar het Duitse land, om daar HRC te vertegenwoordigen op een internationaal toernooi in Frankfurt.

Aan een handjevol eerstejaars, wat tweedejaars Turven en drie verdwaalde eerstejaars Benji’s de taak om het Haagsche achterland, bestaande uit Duitse, Tsjechische, Slowaakse, Engelse en Luxemburgiaanse clubjes, te laten zien wat we waard zijn. Dit onder bezielende leiding van trainers Maarten, Roderick, Michiel, Joran, Sofie en Wesley en een hele hoop leuke ouders, die er duidelijk zin in hadden.

Dat de andere clubs een iets serieuzer selectiebeleid hadden gevoerd en vrijwel uitsluitend ervaren spelers hadden meegenomen, mocht de pret niet drukken. Niets zo lekker als een grote jongens en meisjes gevloerd zien worden door jongere c.q kleinere spelers nietwaar??

Vrijdag begon gezellig in het hotel, alwaar de Turven, samen met de Benji’s, het aanwezige personeel meteen kennis lieten maken hun aanwezigheid….tot ontsteltenis van sommige andere gasten. Het was overigens een gezellig hotel, waar ook Engelsen verbleven en wat verdwaalde, schakelketting dragende, Duitse nachtdieren.

Dag één was nog een beetje wennen voor onze Turven. HRC I moest meteen aantreden tegen de Duitse “reuzen” van de organiserende club, met een lastig potje tot gevolg. Ondanks het verlies in deze eerste wedstrijd, groeiden zij in de overige wedstrijden van die dag: de rest van de wedstrijden werd er gelijk gespeeld of gewonnen. Super resultaat boys, want het was echt een stevige poule.

Prachtig om te zien hoe snel de jongens hadden geleerd om fel op de bal te zijn, te tackelen en voor niemand bang te zijn (onder het mom: hoe groter ze zijn, hoe harder ze vallen!). Eervolle vermelding voor Yuto, die als Benji verstekeling zijn broederplicht met verve vervulde.

HRC II had het iets makkelijker qua tegenstanders en won 3 van de vier potjes. Zij verloren alleen van de Tsjechen (in onze ogen zo groot als pubers, en hun – vol imposante tattoos zittende en met minstens zo imposant stemgeluid behepte- coach). Ook hier werden stevige tackles aangegaan en bereikten ze resultaat door het met zijn allen te doen.

Mooi om te zien was hoe de Turven hun Benji en Mini clubgenoten meermaals aanmoedigden en zich met elkaar prima amuseerden. Ook goed om te zien dat er bij tijd en wijle een voorsprong op de andere teams zichtbaar was wat betreft tackelen en rucks. Dat belooft wat voor de toekomst!

Na nog een potje bier voor ouders en trainers, werd er ‘s avonds samen gedineerd met de Benji’s in een gigantische stube, waar de Benji-trainers zich de Schweine-akse en varkensknie goed lieten smaken. Het Turven consortium hield het meer bij vlees uit nog edeler delen, en Turven-master Joran kreeg na afloop nog een pispot/annex kwispedoor/annex wijnkaraf mee, zodat hij niet meer ‘s nachts naar de WC hoeft te lopen.

Na een uitgebreid ontbijt voor winnaars van pannenkoeken, kipnuggets en eieren, helaas voor de Benji’s geen varkensknie beim Fruhstuck, was het tijd voor de dag van de kruisfinales. En die tweede dag begon spannend! De teams werden door meerdere blessures nog meer gemengd en in de eerste wedstrijd werd er samen hard geknokt met een overwinning voor HRC I als resultaat. HRC II moest daarna de kwartfinale spelen. Een bloed-spannende pot tegen Heidelberg. Er was groot support van de HRC-ouders, de Benji’s en hun trainers langs de lijn. Die toeschouwers zagen dat er een dispensatie Benji geblesseerd uitviel. Er bleek zelfs een bezoekje aan het lokale Krankenhaus nodig om zeker te stellen dat er niets was gebroken. Helaas verloor HRC II deze wedstrijd, maar de volgende wedstrijd(en) werd er gehakt gemaakt van diverse tegenstanders.

Uiteindelijk zijn de Turven van de 20 teams 6de en 9de geworden. Een top prestatie. Bravo gasten en trainers, echt goed gedaan! We mogen allemaal trots zijn op de manier waarop HRC hier vertegenwoordigd was!

BENJAMINS

Afgelopen weekend waren de Turven, Benjamins, Mini’s en Cubs van HRC dus vertegenwoordigd op het SC 1880 Frankfurt Gonder Youth Festival. Een druk bezet rugby toernooi op het enorme complex midden in de stad Frankfurt.

Onze Benjamins streden daar zeer verdienstelijk met 20 andere teams.

1st | – |SC 1880 BLACK
2nd | – |London Welsh I
3rd| – |Tatra Smichov
4th| – |Haagsche RC
5th| – |RC Praga
6th| – |RC Luxemburg I
7th| – |RK03 Berlin

Met hard werken, veel passen en Haagsche flair konden ze zich goed staande houden tussen de internationale teams, maar vooral ook twee dagen met de andere HRC teams veel plezier maken en aanmoedigen.

Met de Turven in het hotel en gezamenlijk uit eten in een heus Frankfurts restaurant met 60 man staat altijd voor veel lachen en gezelligheid.

Moe, voldaan en trots keerden we zondag terug naar ons eigen bedje.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement