Focus?!

-   Junioren
wedstrijdverslag HRC Junioren 26/1

Zeker de eerstejaars wisten – na vorig jaar – dat Delft een tegenstander is om rekening mee te houden.

Daarbij was het bekend dat Delft deze pot zeer serieus nam: ze waren al tenminste een keer in Den Haag langs de lijn gesignaleerd om ons spel te observeren. Dat ze misschien aan de bak zouden moeten, leek desondanks niet echt doorgedrongen bij Team 1.

De wat rommelige voorbereiding – eerst wel afgelast, toen toch weer niet – werd zaterdagmiddag strak voortgezet; schoenen vergeten, grieperige en brakke koppen die er niet helemaal bij waren, gemiste tackles, balletjes laten glippen…. Het team had het dan ook vooral aan zichzelf te wijten dat het een tijd gelijk op ging en ze in het begin van de tweede helft zelfs even tegen een achterstand aankeken.

Gelukkig staan er 15 spelers op het veld en waren er een aantal wel uitgeslapen. Die wisten de rest (uiteindelijk) wakker te porren. Nadat de coaches en ook de trouwe supportersschare – voor de gelegenheid versterkt met de spelers van het eerste – de boel nog wat extra opzweepten, werd er alsnog met een bonuspunt gewonnen (33-24).

Voor de stand in de Cup Poule klik je hier. Team 2 had overigens vrijaf, hoe zij er voorstaan zie je hier.