Flitsrugby in Roosendaal

  -   Cubs
Cubs NK sevens
Het verslag van het NK Sevens van onze Cubs

Van vijftien naar zeven: na de reguliere competitie was voor de Cubs het Sevens seizoen aangebroken. Zowel het Cubs 1 als het Cubs 2 team van HRC hadden zich geplaatst voor het NK Sevens, op zaterdag 20 mei in Roosendaal.

Minder spelers, kortere speeltijd, op een net zo’n groot veld als bij het reguliere spel. Dat levert flitsend maar intensief rugby op. Als landskampioen was HRC Cubs 1 automatisch geplaatst voor het NK. HRC Cubs 2 had zich in de voorrondes gekwalificeerd. Op papier konden beide teams elkaar ontmoeten voor een ware HRC krachtmeting, maar dan moesten beide teams wèl de finale halen.

Elk in hun eigen poule speelden de twee teams afwisselend hun groepswedstrijden. Met een belangrijke achtste speler: het HRC team dat op dat moment niet speelde, ontpopte zich telkens tot een sterk supporterslegioen van hun rugbyende maatjes, ondersteund door de inmiddels befaamde HRC trom.

Beide Cubs teams speelden mooie wedstrijden waarin snel werd geschakeld – met goede scherpe passes oplopend als team, dan uitbrekend met krachtige sprints om try’s en conversies te scoren. Ook verdedigend moesten de teams aan de bak met flink wat sprintwerk en tackles. Met resultaat: overwinningen op respectievelijk ‘t Gooi, Waterland en Gouda leverden HRC Cubs 1 de eerste plek op in poule A. Het HRC Cubs 2 team werd groepswinnaar in poule C na winst op Breda 2, Amstelveen en Oemoemenoe.

Als poulewinnaars moesten de twee HRC Cubs teams hun halve finales tegelijkertijd spelen. Voor team 1 stond er een oude bekende in het veld: hun rugby vrienden van The Dukes. HRC kwam eerst op voorsprong, maar The Dukes herpakten zich en wisten met 17-26 sportieve revanche te nemen voor de door hen verloren finale om het landskampioenschap in de reguliere competitie. Voor HRC team 2 bleken de zeven van Haarlem net een maatje te groot, zowel letterlijk als figuurlijk. Met 0-34 stelden de Haarlemmers hun finaleplaats veilig.

Daarmee zat het NK Sevens er voor beide HRC Cubs teams op. Net op tijd om terug naar Den Haag te flitsen, voor dé wedstrijd van de dag. De eerste helft van de halve finale in de ereklasse werd onderweg via livestream en blog gevolgd. Bij de knock-off van de tweede helft stonden veel Cubs spelers langs de lijn, vers uit Roosendaal om hun HRC helden van het eerste team aan te moedigen.  

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement