Financiële problemen?

  -   Nieuws
zorgen
De Haagsche Rugby Club wil dat uw kind blijft rugbyen!

Het is een gevoelig, maar toch belangrijk onderwerp. Zoals iedereen weet verkeren steeds meer mensen in financiële problemen. Zo’n 10% van alle kinderen in Nederland leven in armoede. Gezien het groot aantal jeugdleden op HRC, is de kans groot dat wij op de club ook ouders hebben die financieel de eindjes aan elkaar moeten knopen om hun kind te laten rugbyen.

Thermokleding, schoenen, teamshirtje, contributie, trips etc., het loopt al snel in de honderden Euro’s. En geloof mij, als ouder schaam je je kapot en lig je hier nachten wakker van. Je gunt je kind namelijk alles. Ik weet het, ik heb zelf twee keer in een dergelijke situatie gezeten. Ik kon geen contributie betalen, kleding kopen en amper eten. Gelukkig had ik rugby-vrienden die mij toen ter tijd hebben geholpen.

Nu doet de Haagsche Rugby Club al veel op dit vlak. Zo worden er enkele ouders ondersteund en is er vanuit de gemeente de Ooievaarspas. Daarbij hebben we ook leden die het zich kunnen permitteren om bij te springen en jeugdleden te helpen; that is what rugby is about en daarvoor is de waardering en dank vanuit alle leden groot!

Voor het geval u nog niet (volledig) bekend bent met de opties die er zijn om een steuntje in de rug te krijgen, maar u het (tijdelijk) financieel lastig heeft om bijvoorbeeld voor uw kind nieuwe schoenen te kopen; schaam u niet en meld dit bij mij. Wij willen u – waar mogelijk – graag helpen. Gezamenlijk kijken we naar uw situatie en proberen we een oplossing te vinden. Uiteraard wordt er zeer vertrouwelijk mee om gegaan en wordt een hulpverzoek zoveel mogelijk geanonimiseerd.

De Haagsche Rugby Club wil dat al haar jeugdleden met veel plezier en zorgeloos kunnen blijven rugbyen!

Mede namens het bestuur en met Ovale groet,

Edwin van Doorn
edwin.vandoorn@haagscherugbyclub.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement