Finale weekend Cubs

De competitie is ten einde. Afgelopen weekeinde betekende voor team Geel, de Finale van de Cup poule tegen Amstelveen bij het NRCA en voor Blauw de Finale van de Shield poule bij HRC. Eerst tegen Waterland en daarna tegen de winnaar of verliezer van de wedstrijd Pink Panthers tegen Pickwick Players. Welke tweede wedstrijd Blauw speelde? lees het hieronder!

Afgelopen zaterdag heeft HRC drie teams verwelkomt voor de finale poule wedstrijden van het seizoen. een hele uitdaging met een clubhuis nog in verbouwing , maar het is gelukt. Met maar drie bruikbare kleedkamers vonden de The Pickwick Players uit Deventer het geen probleem om buiten om te kleden. De andere twee teams waren Waterland uit Purmerend en The Pink Panthers uit Driebergen-Rijsenburg. Met twee refs aanwezig en een paar ballen die we ergens nog vandaan toverden, konden de vier teams aan de slag.

HRC blauw speelde de eerste wedstrijd tegen de zeer gemotiveerde Waterlanders. KO om 11:00 en daar gingen we. Waterland speelde een zeer aanvallend spelletje maar moest daarbij door een alerte HRC verdediging zien te komen. Een aantal zeer grote en snelle jongens bij Waterland werden zodanig onder druk gezet dat het voor hun lastig was om door te breken. Onze aanval bleek effectiever en al snel maakten we in de eerste 5 minuten 10-0. Waterland kwam niet goed in zijn spel, maar voorkwam ook dat we in de eerste helft verder kwamen dan 12-0.

In de tweede helft pakte Waterland het beter op en moest HRC echt aan de bak.  Onze verdediging was solide maar dat voorkwam niet dat we in de tweede helft een try tegen kregen. Dit na een mooi gevecht enkele meters voor het try gebied van HRC. Loon naar werk voor Waterland. In de laatste minuten wist HRC door een mooie steal nog de stand naar 17-5 te brengen. De finale was behaald.

Op het andere veld waren The Pickwick Players als winnaars uit de strijd tegen de Pink Panthers gekomen. Na 10 minuten pauze gingen we van start met de finale wedstrijd tegen The Pickwickers. We waren erg onder de indruk van het formaat van al hun spelers. Dat wordt hakken en zagen voor HRC. In de eerste helft bleek dat we met een snel en dynamisch spel, er prima langs konden komen en tikten we 19-0 af. In de tweede helft verzilverde The Pickwick Players een kans en een conversie. 19-7. Maar dat was hun enige kans, want de tweede helft eindigde uiteindelijk op 38-7.

Hoppa! Poule winnaars Cubs Shield 2019! Een fijne afsluiting van een mooi seizoen voor Blauw; nep champagne, foto moment en dan de prijs in ontvangst nemen. Maar die was er helaas niet, dus dan maar gewoon naar huis. Uiteindelijk hebben we de prijs op dinsdag 15/5 toch nog ontvangen. HRC blauw: een echt vrienden team. Iedereen bedankt voor de support!

Finale cubs (Geel) vs Amstelveense RC

Team Geel (CU1) travelled to Amsterdam NRCA stadium last weekend for a cup final match against Amstelveen.  The atmosphere in the bus for the 45 minute journey was a mixture of excitement and nerves.  The organisation of the final by Nederland Rugby could not be faulted with assigned linesmen, a fourth official and `Rocky music` to greet the players when they exited the tunnel to run on the pitch.

HRC got off to a strong start scoring two well taken tries in the first 15 minutes.  Amstelveen with their powerful forwards however struck back to give a score of 12-5 before HRC scored a nice try just before half time giving a score of 19-5 at the break.

The second half saw a different Amstelveen run onto the pitch.  They showed why they have been so successful in the league and continued to batter the HRC defence.  The defence finally gave in leaving the score at 19-10.  Some good handling from HRC resulted in the 6th try of the match under the posts.  At a score of 26-10 it looked like HRC would run away with the game but again Amstelveen rose to the occasion scoring a converted try with 10 minutes of the game left.  Again Amstelveen attacked and several off-sides from HRC resulted in a yellow card.  Last few minutes were frantic but HRC held out for the 26-17 win.  A great final with both teams showing some great rugby skills.

For HRC this is the `icing on the cake` to what has been a fantastic season not just for Team Geel but for all 4 Cubs teams.