ff kennismaken (8) Bas Michel

-   HRC 1
De spelers van HRC Heren 1 XV stellen zich voor

If you are lucky good things come in pairs en HRC heeft gelukt want inmiddels spelen de gebroeders Michel zij aan zij in het eerste. Vorige week hadden we de jongste van de twee – Tim een debutant in het eerste – te pakken en deze week hebben Bas Michel weten te strikken voor ons voorstelrondje.

Bas, Tim vertelde ons dat hij door jou is begonnen met rugby, maar hoe ben jij bij Rugby terechtgekomen?
Op de basisschool speelde ik voetbal. Ik verloor het plezier in de sport en was op zoek naar een andere sport. De broer van een klasgenoot speelde rugby. Mijn klasgenootje stelde voor om te gaan kijken bij een training. Na de eerste training was is verkocht. Wat een gaaf spel! Naarmate ik meer en meer trainde werd mijn liefde voor het spel steeds groter en groeit nog steeds.

Hoe heeft rugby jou maatschappelijk verder geholpen en wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?
Door rugby heb ik mijn beste maten leren kennen en enorm veel geleerd over het spelen en samenwerken in een team. Daarnaast heeft rugby spelen op hoog niveau (eerste klasse, Nederlands team en NTC) mij enorm geholpen om door te zetten en een plek te krijgen binnen de studie geneeskunde.

Wat is je mooiste jeugdherinnering bij HRC?
Op kamp naar Frankrijk waar wij wedstrijden speelden tegen La Rochelle met Zeno Kieft als (gelegenheids)coach. WE hebben zo veel lol gehad op deze trip. Ik weet nog dat we ’s nachts op zoek gingen naar een feestje en uit het niets in een techno bunker terecht kwamen waar de gemiddelde leeftijd 25 was…..

Okay, wil je de jeugd van HRC ook nog wat (verstandigs!) meegeven / leren?
Hou vooral plezier in het spelletje.

Dat is inderdaad héél belangrijk, maar hoe zit het met onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan? Heb je nog een tip voor hen?
Stel doelen en vier het wanneer je deze doelen haalt.

Wat is je gevoel bij de selectie dit seizoen?
Winnersteam!

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Ik wil in Heren XV blijven spelen en landskampioen worden met HRC

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
Het Teambuilding weekend. Team roze!!

Tot slot nog even het rondje favorieten:
Favoriete rugbyspeler: Israel Folau
Leukste positie: back three
Gaafste wedstrijd ooit: kampioenswedstrijd (Colts) 2018 tegen de Dukes. Hier kwamen wij in de laatste minuten terug van een 19-0 achterstand.
Mooiste stadion van de wereld: Stade de France. Als je op de juiste plek zit zie je de wedstrijd en de Eiffeltoren.

Foto: Marcel van der Looij