ff kennismaken (7) Tim Michel

  -   HRC 1
De spelers van de HRC Heren selectie XV stellen zich voor

Tim Michel is weer zo voorbeeld van hoe ver je kan komen als HRC jeugdspeler. Hij begon ooit als turfje, speelde tot vorig jaar nog bij de Colts en voor Oranje U18 en U20 (tegelijk) en komt heeft inmiddels zijn debuut gemaakt in het eerste. Reden om hem te bevragen en er achter te komen hoe hij dat voor elkaar kreeg.

Tim, er zijn vast jeugdspelers die jou als voorbeeld willen nemen; meteen na de Colts de overstap maken naar HRC 1 kan zo maar een favoriete droom van een aantal spelertjes zijn. Laten we dus eerst kort beginnen met jouw favorieten.
Favoriete rugby speler: Ngani Laumape
Leukste positie: center
Gaafste wedstrijd: dat was vorig jaar toen we met de HRC Colts met 37-5 wonnen van onder Oranje 18
Mooiste stadion van de wereld: kamaishi recovery memorial stadium

Dat is een mooi lijstje – je bent niet de enige die zich die wedstrijd tegen U18 herinnert – maar nu terug naar het begin. Hoe ben je bij rugby terecht gekomen?
Tot mijn 7e heb ik gevoetbald. Omdat iedereen op voetbal zat, wilde ik wat anders gaan doen. In eerst instantie koos ik ijshockey, eerst ging mijn broer proeftrainen bij HRC, dus ik mee…. Sindsdien heb ik nooit meer anders gewild.

Wat is je mooiste jeugd herinneringen?
De trainingen aan het einde van het seizoen op het strand waren altijd gaaf. In de brandende zon trainen en vervolgens met z’n alle een duik nemen in de zee.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?
Rugby heeft mij veel dingen gebracht, van verdriet tot blijdschap en boven alles vriendschap. Je speelt met die vrienden sinds jongs af aan en groeit met elkaar op. Samen zijn we de mannen geworden die die we nu zijn en dat is heel waardevol.

Je bent nog maar net Colt af, dus misschien is dit een moeilijke vraag. Aaan de andere kant ben je misschien wel bij uitstek iemand om hem te beantwoorden: heb jij nog tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan?
Wordt een slimme rugbyer. Je kan zo veel trainen dat je geheid een van de breedste op het veld bent, maar als je in het spel verdiept, het beter begrijpt en dat goed kan toepassen, kom je veel verder dan alleen maar rammen.

Je hebt al 3 potten gespeeld in het eerste, wat was tot nu toe je mooiste moment?
Toen ik in mijn eerste wedstrijd met HRC 1 tegen RFC Haarlem in mocht vallen en mijn eerste try maakte, wist iedereen wat dat betekende: een jonkie dat gescoort in z’n debuut! Iedereen was oprecht blij voor mij en het team. Dat was heel gaaf om mee te maken.

Foto: Marcel van der Looij

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement