ff kennismaken (26) Benedict Russell

  -   HRC 1
De selectiespelers van HRC stellen zich voor

Benedict liet ons hem niet alleen najagen (hij is echt een van de allerlaatste), hij zetten ons ook aan het werk want in zijn geval wilden we toch ook maar (uit de losse pols) een vertaling toevoegen. Geen enkel probleem overigens, want we vinden het veel te leuk dat we ook hem kunnen voorstellen, zeker nu het er aan zit te komen dat de selectie alsnog in actie gaat komen.

Benedict, vertel eens hoe is de Liefde vol Rugby ooit ontstaan?
It started when I played rugby league, as that was the dominant version of rugby in the north of England where Im from. I think the love of it came after England won the world cup in 2003. As that’s when I joined my first Union club. 
Het begon voor mij toen ik rugby league speelde, de nominatie spelvorm in Noord Engeland, waar ik vandaan kom. De echte liefde kwam denk ik nadat Engelnd de World Cup won in 2003, toen ben ik Union gaan spelen bij een club.

Hoe ben jij bij rugby terechtgekomen?
I went to a taster session with my first club when I was about 8 years old, called Wetherby and since that moment have always played it. I think the idea of being bigger than other 10 year olds really appealed at that age! 
Ik ben een keer gaan proeftrainen bij mijn eerste club Wetherby toen ik een jaar of 8 was en vanaf dat moment heb ik gespeeld. Ik denk dat het idee dat ik groter was dat 10 jarige toen ter tijd vooral aantrekkingskracht op me had!

Hoe heeft rugby je maatschappelijk verder geholpen?
Rugby is a major focul point for me. It teaches responsibility, discipline, respect and most importantly social skills, such as teamwork which other sports just don’t bring. In a professional capacity, the skills I’ve learnt from rugby have a direct impact on the way I now work. 
Voor mij is rugby echt een centraal punt. Het leert verantwoordelijkheid, discipline, respect en – misschien wel het aller belangrijkst – social skills zoals teamwork. Andere sporten brengen dat niet. Op het professionele vlak hebben de skills die me bij rugby zijn bijgebracht direct invloed op de manier waarop ik werk.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?
It’s taught me a lot as an individual. It’s a game which can be played at all levels and doesn’t exclude anyone which is super important to me. It’s brought me a lot of great experiences and mates which otherwise wouldn’t have had. 
Het hebt me persoonlijk echt veel gebracht. Het is een spel dat op verschillende niveaus gespeeld kan worden dat heel inclusief is/niemand uitsluit en dat laatste vind ik heel belangrijk. Het heeft me geweldige ervaring en goede vrienden gebracht, die waren er zonder rugby niet geweest.

Tja, normaal vragen we nu wat is je mooiste jeugdherinnering was bij HRC?
I didn’t play for HRC as a young boy, I’m brand new! 
Ik heb las jongetje dus niet bij HRC gespeeld, ik ben kersvers!

Zou je de jeugd van HRC wel wat mee kunnen geven leren?
I’m still playing and learning myself. But I believe the main thing for the young gys to take away is to love the sport and make sure they enjoy playing it. Also to include as many people as possible and learn to play as a team. 
Ik speel en leer zelf nog, maar geloof dat dat het voor de jonkies belangrijk is om liefde voor de sport te ontwikkelen en er vooral voor te zorgen dat ze lol hebben in het spel. En sluit niemand uit en speel altijd als een team.

De club wil de jonge rugbytalenten en de senioren bij elkaar brengen. Hoe kan jij daarbij helpen?
I’m willing to help out whereevers needed! Would love to help train some of the young forwards coming through the ranks! 
Laat maar weten hoe ik kan helpen! Ik zou het geweldig vinden om te helpen met de training van de aankomende voorwaartsen!

Heb jij nog tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan?
A lot of hardwork. Listen to your coaches, and remember if you don’t put the work in you won’t get there. All well and good turning up to training but it’s the extra that’ll get you there. 
Het is heel hard werken. Luister naar je coaches en onthoud altijd dat je er zonder bloed, zweet en tranen niet komt. Het is mooi als je naar de training komt, maar alleen met extra inzet kom je aan de top.

Wat is je gevoel bij de selectie voor komend seizoen?
Looking forward to it! Should be a good season, only played 3 games so far but definitely pick up where we left off. 
Ik kijk er naar uit. Het wordt vast mooi. Dit was een wat vreemd seizoen met maar 3 wedstrijden tot nu toe, maar ik zie er naar uit op verder te bouwen vanaf het punt waar we stonden.

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
My ambition is to stay in love with rugby and keep playing at a high level. Rugby is my passion and I want to keep enjoying it. 
Mijn ambitie is om van rugby te blijven houden en te blijven spelen op hoog niveau; het is mijn passie en ik wil gewoon door blijven gaan.

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
Well you’ve got the win againt Hilversum which was great as it was such a slog. But the win against Dukes and the fun bus back was a highlight so far! 
Tja, ik zou natuurlijk die winst tegen Hilversum moeten noemen. Dat was geweldig want het was zo hard ploeteren, maar de winst tegen de Dukes en de lol die we in de bus terug hadden was wat mij betreft toch het hoogtepunt tot nu toe!

Dan nu alleen nog je korte reactie:
Favoriete rugbyspeler
: Despite being English its got to be AWJ, he’s a legend. Ook al ben ik Engels, ik kies AWJ (Alun Wyn Jones). De man is een legende

Leukste positie: Second row… nothing else comes close. Tweede rij….niets komt er ook mar in de buurt.

Gaafste wedstrijd: Running out at Twickenham in the cup final. 

Mooiste stadion van de wereld: International: Twickenham, Club: Sandy park

Foto: Leon Schroder Fotografie

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement