ff kennismaken (25) Lodi Buijs

  -   HRC 1
De selectiespelers van HRC stellen zich voor

Ja, nu zijn we echt bijna aan de laatste toe, reden om onze dames ook alvast van starte te laten gaan want ook de speelsters van Xtreme stellen we graag voor, maar nu eerst Lodi!

Lodi, 24 man zijn je al voor gegaan, maar ook van jou willen we graag weten hoe de liefde voor rugby is ontstaan?
Die is bij mij geleidelijk gegroeid naarmate ik groeide in het rugby.

Mooi antwoord! Hoe ben je eigenlijk bij rugby terechtgekomen?
Door Jan Willem Davis (oud speler van HRC en oud speler van het Nederlands team) hij kwam bij ons langs in Kuala Lumpur, Maleisie, waar wij en hij toen woonde en zei dat Rugby echt een sport zou zijn voor mij. 

Hoe heeft rugby jou maatschappelijk verder geholpen en wat heeft het je overigens gebracht?
Rugby heeft mij vooral geleerd hard te werken; voor rugby, op het werk en voor mezelf. Daarbij heb ik door het rugby internatuonale contacten kunnen leggen en heeft het me discipline en verantwoordelijkheid bijgebracht. En ok zelfstandigheid en vrienden! En verder ben ik door Rugby Nederland geselecteerd om naar een Engelse school te gaan om daar op hoger niveau te kunnen rugbyen. Vervolgens ben ik, na 2 jaar UK, ook weer via en door school, door naar New Zealand, Auckand gegaan om daar te rugbyen bij Massey Rugby Club. Daar heb ik goed kunnen spelen en ook verder kunnen leren. Helaas heb ik daar door corona geen volledig rugby jaar mee kunnen maken. Ik hoop echter terug te gaan.

Wat is je mooiste jeugdherinnering bij HRC?
De 1e keer Nederlands kampioen worden in de jeugd.

Nu we het toch over de jeugd hebben, is er iets dat je onze jeugdspelers zou willen meegeven en heb je ideeën over hoe de club jonge rugbytalenten en Senioren bijenkaar zou kunnen brengen?
Jeugdspelers zou ik vooral willen aanraden dat ze hun best moeten doen en vooral plezier hebben. En wat betreft het verbinden van jeugd en senioren. Ik denk dat het goed is als meer Senioren training zouden geven aan de jeugd en ik zou de jeugd willen aanraden en motiveren om (vaker) te komen kijken bij de wedstrijden van de Senioren.jij nog tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan?

Heb je nog een specifieke tip voor jeugd die echte verder wil met Rugby, die in het eerste zou willen spelen?
Ja, pak alle kansen die je geven worden!

Dit seizoen was natuurlijk vreemd en het loopt al weer naar het einde toe, wat is je gevoel bij de selectie (voor komend seizoen)?
Goede selectie. Goede spelers. Veel talent. Ik kan niet wachten om weer op ‘t veld te staan met elkaar!

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Ik wil graag nog in het buitenland rugbyen en ik zit ook in de selectie voor het Nederlands team en wil graag mijn debuut maken voor Nederland!

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
Het teamgevoel, met elkaar op het veld staan en winnen. 

Nu alleen nog onze uitsmijter, je korte antwoord op de volgende 4 vragen:
Favoriete rugbyspeler: Tendai Mtawarira
Leukste positie: 3 of 1 – prop
Gaafste wedstrijd: Stamford school tegen Rugby school in de UK schoolcompetie die wij (Stamford) met 1 try verschil wonnen! En NL U20 tegen Rusland op t EK, waar wij wonnen de 3e plaats pakte (2019).
Mooiste stadion van de wereld: Eden Park, Auckland NZ. 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement