ff kennismaken (24) Jasey van Kampen

  -   HRC 1
Jasey van Kampen
De selectiespelers van HRC stellen zich voor

Hoe toepasselijk is dat? Deze week kunnen we het bericht van zijn broertje uit Zuid-Afrika plaatsen en precies nu hebben we ook eindelijk Jasey uit de selectie weten te tackelen (virtueel dan, we maken ons geen illusie dat we dat op het veld voor elkaar zouden krijgen) voor zijn interview.

Jasey, vertel eens hoe is de liefde voor rugby bij jou ontstaan?
Ik denk dat die is ontstaan doordat mijn vader me mee nam naar de club. En eigenlijk sinds die dag ben ik gek op het spelletje.

Wat heeft rugby je gebracht?
Rugby is voor mij een opening geweest naar spelen en studeren in buitenland. Ik ben zowel in Zuid-Afrika als in Frankrijk geweest en heb in beide landen op hoog niveau mogen rugbyen. Dat was een mooie ervaring en ik heb er ook veel mensen leren kennen waar ik nog steeds contact mee heb.

Daarover zijn vast een boel mooie verhalen te vertrekken, maar als je terug kijkt naar je jeugd bij HRC, wat is daar je mooiste herinnering?
Mijn leukste herinnering was een jeugd trip met de Benjis naar Parijs. We hebben daar op een heel gaaf toernooi gespeeld. Ook kregen we een rondleiding in het Stade de France.

Nu heb jij het al ver geschopt in het rugby. Ongetwijfeld zijn er een boel jeugdspelers die dat ook graag willen. Wat zou jij ze willen meegeven?
Dat als je ambitie hebt je, er hard voor moet werken. Dat het niet komt aanwaaien en als je hoger op wil, dat je daar 100% voor moet gaan. En – ook al klinkt het als een cliché – maar als je plezier hebt, speel je je beste wedstrijden en daar moet je volop van genieten.

Nu is het natuurlijk een raar jaar, maar wat is je gevoel bij de selectie?
Ik heb een goed gevoel bij de selectie en hopelijk kunnen we samen met veel toeschouwers meedraaien om het kampioenschap.

Tot slot ons standaard rijtje:
Je favoriete speler
: Quade Cooper
Leukste positie: 10
Gaafste wedstrijd: Met de Espior van Stade Aurillacois 38-34 winnen van Stade La Rochelle
Mooiste stadion: Kingspark (Sharks tank,Durban)

Foto: Marcel van der Looij

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement