ff kennismaken (23) Martijn Korterik

  -   Nieuws
Foto: Arend-Jan Meijer

Zij zijn weer aan het trainen en we zijn bijna rond, maar er zijn nog een aantal selectie spelers die onze vragen tot nu toe hebben weten te ontlopen. No worries, het doel is om ze echt allemaal aan jullie voor te stellen. Deze week hebben we Martijn weten te strikken. 

Waar is de liefde voor Rugby ooit ontstaan?

De liefde voor rugby is er met de pap lepel in gegoten. Het grootste deel van mijn familie speelde of speelt rugby in Nederland.

Hoe ben je bij Rugby terechtgekomen?

Ik was op de rugby club te vinden voor dat ik kon lopen omdat mijn opa Eijbert Stoffels, ooms en beide ouders allemaal rugbyde bij AAC rugby in Amsterdam.

Hoe heeft rugby jou maatschappelijk verder geholpen?

Ik denk dat je bij rugby veel aspecten leert die je in het leven kan toepassen. Zoals doorzettingsvermogen en discipline. Voor de rest heeft rugby er ook voor gezorgd dat ik veel plekken in de wereld heb bezocht.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?

Rugby heeft mij heel veel gebracht. Ik heb door rugby in Zuid-Afrika,  Frankrijk en Ierland mogen wonen, werken en naar school gaan.

Wat is je mooiste jeugdherinnering bij HRC?

Mijn mooiste jeugd herinnering was tegen HRC toen ik bij BSN speelde. Wij wonnen de finale bij de NRB met BSN.

Wat wil jij de jeugd van HRC meegeven / leren?

Op dit moment ben ik zelf nog heel veel aan het leren. Maar ik denk dat als je graag op hoog niveau wilt spelen of bepaalde selecties wilt komen dat je zeker plezier in het spel moet hebben.

De club wil de jonge rugbytalenten en de senioren bij elkaar brengen. Hoe kan jij daarbij helpen?

Ik denk door het geven van trainingen, workshops en misschien aan het einde van het seizoen wat eerder de tweedejaars colts mee laten trainen en misschien al een soort kennismakingskamp aan het einde van het seizoen.

Heb jij nog tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan?

Plezier hebben en hard werken. Maar dus ook bereid zijn om sommige dingen op te offeren. Ook denk ik dat het belangrijk is om spelers die dezelfde ambities als jij hebben om je heen te verzamelen.

Wat is je gevoel bij de selectie voor komend seizoen?

Mijn gevoel is heel goed er lopen op dit moment veel goeie spelers rond in de selectie. We hebben dit jaar en goeie mix tussen jonge talenten en spelers met ervaring in de ereklasse maar ook een groep spelers met ervaring uit het buitenland.

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?

Mijn mooiste herinnering bij HRC zijn de Haagsche rugby dagen in 2019. Ik speelde toen mijn eerste wedstrijd voor HRC. Vanaf het eerste moment ben ik warm ontvangen door de selectie en door de club. Ik voelde me gelijk op me plek binnen HRC.

Favoriete rugbyspeler: Matt Giteau

Leukste positie: 12, 13. Inside center of outside center

Gaafste wedstrijd: Northwood boys high school vs kearsney college. (Old boys day I Durban Zuid Afrika).

Mooiste stadion van de wereld: Kings Park Durban.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement