ff kennismaken (20) Timon Vijn

  -   HRC 1
De spelers van de HRC Heren selectie XV stellen zich voor

Nummer 20 dus inmiddels weten we dat er heel veel selectiespelers in de jeugd van HRC zijn begonnen. Dat is anders voor Timon. Hij begon ooit bij RFC Gouda en speelde daarna voor Cardiff (en voor de jeugdselectie van Oranje). Toch vond ook hij de weg naar HRC. Hoe? Dat vertelt hij je zelf deze week.

Timon, waar is de liefde voor Rugby ooit ontstaan?
Die is, denk ik, ontstaan door het teamgevoel dat je krijgt tijdens het spelen. En het werd gewoon iets dat ik het allerliefste deed.

Hoe ben je bij Rugby terechtgekomen?
Ik ben bij rugby terecht gekomen via een vader van een vriend van mij. Ik woonde twee jaar in Zambia en zij kwamen daar bij ons op bezoek. Hij zei dat wanneer ik terug kwam in Nederland, ik zeker eens langs moest komen bij de rugby club. Na de eerste keer mee trainen was ik om!

Hoe heeft rugby jou maatschappelijk verder geholpen?
Ik denk dat je bij rugby veel leert dat je in het gewone leven ook kan toepassen. Zoals doorzettingsvermogen en discipline. Het heeft mij zeker geholpen op school. Voor de rest heeft rugby er ook voor gezorgd dat ik veel plekken in de wereld heb bezocht.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?
Heel veel! Het heeft mijn passie voor sport heel erg vergroot. Rugby is iets waar ik graag mijn werk van zou willen maken (hopelijk als speler, maar als dat niet lukt zou ik graag als of coach of diëtist bij een club gaan werken).

Je speelde zelf niet in de jeugd bij HRC, is er toch een mooie jeugdherinnering met HRC die je kan delen?
Zelf heb ik in mijn jeugd inderdaad niet voor HRC gespeeld. Ik speelde wel vaak tegen HRC. Helaas voor mij eindigde dat vaak in een verlies, dus mooie herinneringen…..

Wat wil jij de jeugd van HRC meegeven / leren?
Op dit moment ben ik zelf nog heel veel aan het leren. Maar ik denk dat als je graag op hoog niveau wilt spelen of bepaalde selecties wilt halen, dat je vooral plezier in het spel moet hebben. Maar daarnaast zal je ook bereid moeten zijn om dingen op te offeren (zoals niet naar feestjes gaan op een vrijdag avond).

De club wil de jonge rugbytalenten en de senioren bij elkaar brengen. Hoe kan jij daarbij helpen?
Ik denk door het geven van trainingsworkshops en misschien aan het einde van het seizoen wat eerder de tweedejaars Colts mee laten trainen, of al een soort kennismakingskamp aan het einde van het seizoen.

Heb jij nog tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan?
Plezier hebben en hard werken. Maar dus ook bereid zijn om sommige dingen op te offeren. Ook denk ik dat het belangrijk is om spelers die dezelfde ambities als jij hebben om je heen te verzamelen.

Wat is je gevoel bij de selectie ?
Mijn gevoel is heel goed. Er lopen op dit moment veel goede spelers rond in de selectie. Als iedereen fit kan blijven, dan denk ik dat we samen iets bijzonders kunnen presteren.

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Mijn ambities liggen in het buitenland. Ik wil graag op het hoogste niveau spelen en hoop daar de komende 5 jaar naar toe te werken. Ook train ik op dit moment mee met het Nederlands heren team en hoop met hun het WK te kunnen bereiken.

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
Winnen van Hilversum. Het teamgevoel die je voelde tijdens de wedstrijd was een mooi gevoel.

Ja en dan natuurlijk nog de vaste afsluiter; een kort antwoord op de volgende 4 vragen:
Favoriete rugbyspeler: Michael Hooper
Leukste positie: 7, Openside Flanker
Gaafste wedstrijd: Cardiff and Vale College vs Exeter College (SANIX World Youth Championship in Japan)
Mooiste stadion van de wereld: Millenium Stadium

foto: Leon Schroder fotografie

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement