ff kennismaken (2) – Victor Huurman

-   HRC 1
De spelers van HRC Heren 1 XV stellen zich voor

Clubcaptain Ayrton Pieterse heeft zijn positie als aanvoerder van het eerste overgedragen aan Victor Huurman. Logisch dus dat Victor Ayrton ook opvolgt in het voorstelrondje.

Victor, ook van jou horen we graag hoe de liefde voor Rugby ooit is ontstaan en hoe je bij HRC terecht bent gekomen?
Via Rutger Smit – een vriend van mijn vader die al lang op de club rondloopt – kwam ik bij HRC terecht. Vanaf het aller eerste moment heb ik veel plezier gehad en dat is in de loop der de jaren alleen maar meer geworden.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?
Ik ben door rugby veel in het buitenland geweest voor wedstrijden en toernooien. Ook heb ik 2 jaar in Zuid-Afrika gewoond waar ik kon rugbyen en mijn middelbare school heb afgerond.

Hoe heeft rugby jou maatschappelijk verder geholpen?
Rugby heeft mij vooral geholpen op het sociale vlak. Het is een teamsport en leerde me dat en hoe je samen iets kan bereiken. Verder zijn discipline en doorzettingsvermogen zeker dingen waar ik buiten rugby ook veel aan heb.

Wat is je mooiste jeugdherinnering bij HRC?
Het Nederlands Kampioenschap winnen met de Junioren.

Wat wil jij de jeugd van HRC meegeven/leren?
Probeer hard te werken om zo het meeste uit jezelf te halen en zorg dat je een goede balans hebt tussen trainen en je sociale leven.

De club wil de jonge rugbytalenten en de senioren bij elkaar brengen. Hoe kan jij daarbij helpen?
Als club moeten we gezamenlijk blijven werken om het niveau zo hoog mogelijk te houden en tegelijkertijd plezier blijven houden. Voor beide zet ik mij graag in.

Wat is je gevoel bij de selectie voor komend seizoen?
We hebben een mooie groep met veel talent en veel spelers uit de eigen kweekvijver. Ik denk dat we wat moois kunnen laten zien dit jaar. Maar we zullen er als team hard voor moeten blijven werken en er voor moeten zorgen dat we (blijven) doorgroeien.

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Het doel is om als team elk jaar beter te presteren en uiteindelijk kampioen te worden. Voor nu is het belangrijk dat we wat constanter worden en mee kunnen blijven draaien met de top van Nederland.

Tot slot graag kort je mooiste moment met de boys (heren XV) van HRC, je favoriete speler, positie, wedstrijd en stadion?
Beste herinnering HRC Heren 1 XV: de BeNeCup 2019
Favoriete rugbyspeler: Camille Chat