ff kennismaken (18) Amir Rademaker

-   HRC 1

Ons voorstelrondje langs de selectie is een paar weken onderbroken; geen competitie, druk, geen training, er kwam wat tussen, koning winter, playing hard to get….Gelukkig hebben we deze week weer “beet” en niet te minste ook! Het is de beurt aan Amir.

Amir, je bent bepaald geen onbekende op de club. Maar niet iedereen zal weten hoe de liefde voor rugby voor jou is ontstaan. Vertel eens?!
Ik weet nog dat we, na het welkomstpraatje van de trainers, een rondje om het veld warmliepen en als het team niet álles van mij te weten was gekomen voordat het rondje voorbij was, dan zwaaide er wat. Dit was direct een mooie kennismaking met de sport en diens waarden.

Hoe ben je eigenlijk precies bij rugby terechtgekomen?
Ik was op de basisschool een driftkikker en mijn toenmalige juffrouw vroeg aan mijn ouders of rugby niks voor mij zou kunnen zijn. Na de eerste training was ik direct verkocht

In dat antwoord klink al door dat je wat aan rugby gehad heb, heeft het je maatschappelijk echt verder geholpen?
Ja, eigenlijk alles wat ik nu doe en heb komt voort vanuit de rugby (vriendin, vrienden, baan, woning, gezondheid, gedrevenheid en ga zo maar door).

Wat heeft rugby jou tot nu toe verder gebracht?
Reizen naar andere landen om daar te kunnen rugbyen, vrienden voor het leven en eigenlijk ga ik gewoon weer het rijtje van de vraag hierboven af haha.

We stipten al aan dat je al enige tijd rond loopt op HRC. Wat is je mooiste jeugdherinnering bij HRC?
Aller eerst de trips die we door de jaren heen gehad hebben, daar praten we nog steeds over! En op sportief gebied het Colts kampioenschap tegen Castricum in Castricum. Cas hadden een groter en sterker team, maar wij speelden sneller en uitgebreider, we wonnen als team en dat was fantastisch!

Wat wil jij de jeugd van HRC meegeven / leren?
Vooral van rugby te genieten op elk moment.

De club wil de jonge rugbytalenten en de senioren bij elkaar brengen. Wil je vertellen over hoe jij daar vorm aan geeft?
Natuurlijk! Ik geef training aan de Junioren en doe dit met hartenlust. Ik moet toegeven dat ik in sommige spelers mezelf herken en dan komt het oer gevoel van WAAROM ik al die tijd bij rugby ben gebleven terug. Ik krijg energie van die gasten en probeer dit zoveel mogelijk terug te geven.

Heb jij ook tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan in het Rugby?
Geniet van rugby op elk niveau, train de factoren waarvan jezelf vind dat je kan verbeteren, stel vragen en hou je doelen in zicht.

Wat is je gevoel bij de selectie dit seizoen?
Dit seizoen is natuurlijk een beetje in duigen gevallen en volgend seizoen moeten we nog gaan zien. Als we door kunnen starten zoals we in september zijn begonnen dan kunnen we als selectie gave dingen bereiken!

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Ik denk langs de lijn met een pilsje in m’n hand haha.

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
Het kampioenschap 2013

Nog even kort,
Favoriete rugbyspeler
: Quade Cooper