ff kennismaken (17) Kris Franken

  -   HRC 1
De spelers van de HRC Heren selectie XV stellen zich voor

Nummer 17 al weer! En ditmaal iemand die misschien nog niet iedereen kent, want hij speelt nog niet heel lang bij HRC en begon zijn rugby carrière bij Octopus in Uden. Extra leuk om te lezen en heel fijn dat Kris de tijd heeft genomen om onze vragen te beantwoorden!

Hoe is je liefde voor Rugby ooit ontstaan en hoe ben je bij Rugby terechtgekomen?
Vergeleken met heel wat jongens bij HRC ben ik relatief laat begonnen met rugbyen. Van ongeveer mijn 12de tot mijn 16e deed ik aan Thai boxen. Dat beviel me erg goed, maar ik miste de saamhorigheid en het teamgevoel dat je bij teamsporten ervaart. Ik kom uit een klein dorp in Brabant waar iedereen voetbalde, daar was wel die saamhorigheid maar die sport was niets voor mij. Ik was dus opzoek naar een team- en een contactsport. Ik werd via maatjes van mijn broer bij een familie en vrienden toernooi geïntroduceerd bij Rugby Club Octopus in Uden en ben daar niet meer weg gegaan totdat ik ging studeren. De passie voor rugby is, door het spelen en alle ervaringen eromheen, verder alleen maar gegroeid.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?
Een heleboel. Een groot deel van mijn beste vrienden ken ik via rugby – en dat zal ook wel zo blijven – en daarnaast talloze onvergetelijke momenten, van de meest spannende wedstrijden (het tweeluik DSR-C vs HRC in mei 2018 bijvoorbeeld) tot de mooiste trip-verhalen.

In je jeugd heb je dus niet bij HRC, maar wil je – voor de verandering – misschien een herinnering uit de Octopus-jeugd met ons delen?
Natuurlijk, in mijn tijd bij Octopus ben ik een keer met een jeugdtrip naar Frankrijk geweest. Dat was heel gaaf, zelf wedstrijden spelen en een wedstrijd kijken in Parijs van de top 14 club Stade Francais.

Wat wil jij de jeugd van HRC meegeven / leren?
Zorg boven alles dat je het met je team naar je zin hebt, plezier maakt en lekker veel balt. Dat is zeker aan het begin van de jeugdopleiding het belangrijkst. Hoe ouder je wordt hoe harder je gaat trainen, maar dat plezier moet blijven. Zonder dat plezier wordt je nooit de beste rugbyer die je zou kunnen zijn. 

Wat is je gevoel bij de selectie dit seizoen?
Ik denk dat we een hele sterke groep spelers hebben waarmee we bovenin mee kunnen draaien. De valkuil zit hem natuurlijk in hoe fit iedereen gebleven is tijdens de lock down periodes en hoe snel we straks weer als team bij elkaar weten te komen. Ik verwacht dat de voorbereiding aan de korte kant zal zijn voordat we de eerste competitie wedstrijd spelen dus dat moment dat het klikt moet wel op tijd komen.  Ik heb er in ieder geval mega veel zin in, dat zeker.

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Ik ben nu 29, ik heb gelukkig nooit echt veel last gehad van blessures maar weet niet hoe lang ik nog Ereklasse rugby met mijn werk kan blijven combineren. Hoe ouder je wordt hoe harder je moet blijven werken aan je fitheid. Maar goed, ik ben nu en volgend jaar nog zeker niet klaar en bekijk het daarna van seizoen tot seizoen.  

Je bent vorig jaar pas overgekomen naar HRC, maar we vragen het toch..wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
Ja ik heb inderdaad nog geen heel seizoen bij HRC gedraaid, maar het trainingsweekend vorig jaar was wel erg geslaagd.

Dank voor je antwoorden Kris. Graag sluiten we af met 4 korte vragen:
Favoriete rugbyspeler: Dane Coles, Malcolm Marx
Leukste positie: Hooker
Gaafste wedstrijd ooit: Japan vs Zuid Afrika 2015
Mooiste stadion van de wereld: Twickenham

Foto: Leon Schroder Fotografie

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement