ff kennismaken (16) Tim de Jong

  -   HRC 1
Foto credits: rugby-shots.nl
De spelers van de HRC Heren selectie XV stellen zich voor

Deze week laten we jullie kennismaken met Tim de Jong. Tim heeft dit seizoen de stap van de Colts naar de Senioren gemaakt en stond meteen opgesteld in HRC Heren 1. Dat is niet vanzelfsprekend (al waren er dit seizoen veel Colts die deze stap maakten) maar het zegt wel wat over de kwaliteit (en opleiding) van onze jeugd en zeker ook wat over die spelers zelf. Dat Tim meteen zou kunnen instappen in HRC 1 was overigens wel te verwachten. Vorig seizoen werd hij door Rugby.nl genomineerd als jeugdspeler van het jaar (voor de Frans Henrichs trofee). De toelichting? “Een fysiek sterke speler, met goede looplijnen en vaardigheden. Hij heeft uitstekende verdedigende en aanvallende kwaliteiten. Tim is een persoonlijkheid op het veld; de soort speler die iedereen graag in zijn team wil hebben”.

Tim, fijn dat we jou ook mogen bevragen. Laten we ook maar beginnen bij het begin; war is de liefde voor rugby ooit ontstaan?
Ik ging vroeger als klein jochie wel eens mee kijken op zondagmiddag met mijn vader. Ik speelde toen nog voetbal, maar vond het wel een mooie sport. Op mijn 13e was ik wel een beetje klaar met het voetbal en toen heb ik zelf rugby geprobeerd, dat vond ik meteen fantastisch.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?|
Veel vrienden en mooie herinneringen: de trips met je team en je vrienden, maar ook de wedstrijden in het buitenland zijn echt mooie herinneringen.

Je bent pas wat later naar HRC overgestapt, heb je toch een mooie jeugdherinnering bij HRC om met ons te delen?
Heel het seizoen vorig jaar zou ik zeggen. De sfeer, het team, de wedstrijden en dan vooral de wedstrijd tegen Oranje U18. Alles lukte en het was echt jammer dat we het niet af hebben kunnen maken omdat er door Covid geen kampioenswedstrijd meer werd gespeeld.

Heb jij tips voor onze jeugdspelers die net als jij in het eerste zouden willen spelen, of verder willen gaan in het rugby?
Houdt plezier in wat je doet, blijf keihard trainen en probeer elkaar beter te maken. Dat heeft bij mij ook altijd geholpen.

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Ik hoop ooit nog in het buitenland te mogen spelen. Daarnaast hoop ik natuurlijk kampioen te worden met HRC.

Wat is je gevoel bij de selectie dit seizoen?
Ik heb echt het gevoel dat we iets kunnen presteren als het seizoen weer verder gaat. Ik denk ook dat iedereen er echt zin in heeft om (weer) iets te gaan presteren.

Dan nog even “de uitsmijters”:
Favoriete rugbyspeler
: Ardie Savea
Leukste positie: Nummer 8
Gaafste wedstrijd ooit: wedstrijd vorig jaar HRC Colts 1 tegen Oranje U18
Mooiste stadion van de wereld: Murrayfield

Foto: Marcel van der Looij

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement