ff kennismaken (14) Sam Voorhoeve

  -   HRC 1
De spelers van de HRC Heren selectie XV stellen zich voor

In de week waarin iedereen weer een stap terug zet en we met zijn allen in lock down gaan, gloort er voor de selectie toch nog steeds een voorzichtig een lichtpuntje; want de kans dat de Ereklasse competititeit wordt hervat lijkt nog steeds aanwezig. Nog meer reden om stug door te gaan met ons rondje langs de selectie. Deze week hebben we Sam Voorhoeve gevraagd.

Sam, laten we serieus beginnen; hoe heeft Rugby jou Maatschappelijk verder geholpen?
Ik denk dat ik mijn diploma eigelijk alleen maar heb gehaald door Rugby. Ik mocht alleen maar naar de trainingskampen van Oranje als ik goeie cijfers had, dus dan moet je wel. Sowieso leer je bij Rugby bepaalde waardes waar je later ontzettend veel aan hebt.

Wat heeft rugby jou tot nu toe gebracht?
Vrienden en een goeie resistentie tegen bier.

Okay, je bent al overgeschakeld naar minder serieus begrijp ik….Laten we het over je tijd in de jeugd hebben, jij speelde toen nog niet bij HRC?
Dat klopt. Ik ben ooit begonnen bij RFC Gouda. Dat is een klein cluppie en dus heel anders dan HRC. Ik heb daar geleerd wat het inhoud om een rugbyer te zijn en ben ze daar ontzettend dankbaar voor. De stap naar HRC was daarom ook een moeilijke beslissing. Ik ben toen ontzettend goed ontvangen door de heren dus dat maakte het (achteraf) weer een stuk makkelijker. Nu kijk ik uit op een hele mooie toekomst bij HRC.

Wat wil jij de jeugd van HRC meegeven / leren?
Zorg dat je Rugby leuk blijft vinden. Als je niet van elke wedstrijd geniet, ga je er als speler ook op achteruit.

De club wil de jonge rugbytalenten en de senioren bij elkaar brengen. Hoe kan jij daarbij helpen?
Trainingen en clinics lijken me een erg leuk idee. Ik heb zelf altijd heel veel geleerd van oudere spelers en ik denk dat iedereen elkaar ook een beetje leert kennen op die manier.

Heb jij nog tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan?
Pak je kansen! Er zal een moment komen waarop je jezelf moet bewijzen in het veld, wil je bij het eerste komen. Dat kan een tijdje duren, maar als die kans komt, moet je hem gelijk aanpakken. Coaches zoeken iets dat jou speciaal maakt, dus laat dat vooral zien.

Wat is je gevoel bij de selectie voor dit (vreemde) seizoen?
Ja, dit seizoen is natuurlijk een beetje anders. Dat is jammer dat de competitie stil ligt, omdat we wel heel goed begonnen. Ik hoop dat we dit seizoen af kunnen spelen en ben er zeker van dat we een goed resultaat kunnen behalen. Het is volgens mij een beetje “verboden” om over een finale te praten, maar het is natuurlijk wèl een droom van mij om die te spelen.

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
Ik heb altijd al naar het buitenland gewild. Ik hoef daar niet jaren te blijven, maar ik denk dat ik zo de beste speler van mezelf te maken. Daarna keer ik weer terug naar HRC om hopelijk een paar kampioenschappen te halen.

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
De wedstijd tegen Castricum vorig seizoen vond ik een hele mooie. Dat jaar was sowiezo erg pittig en we hadden nauwelijks spelers om op het veld te zetten. We hebben toen met het team alsnog een keiharde wedstrijd gespeeld. Helaas net verloren, maar we gingen zeker niet met een slecht gevoel naar huis. De regen en modder maakte het natuurlijk ook wel wat mooier allemaal.

En wil je dan ook nog kort antwoord geven op de volgende 4 vragen?
Favoriete rugbyspeler: Maro Itoje
Leukste positie: Lock
Gaafste wedstrijd ooit: Engeland – All blacks in de halve finale van de Worldcup in Japan
Mooiste stadion van de wereld: Twickenham

Foto: Leon Schreuder

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement