ff kennismaken (13) Joep Henselijn

  -   HRC 1
De spelers van de HRC Heren selectie XV stellen zich voor

Vorige week presenteerde we – als nummer 12 in deze serie – Lawrence. Toeval wilde dat Lawerence ook in het veld vaak op 12 staat. Zo mooi komt het niet voor iedereen uit, want ook deze week stellen we graag een Inside-Centre voor: Joep Henselijn.

Natuurlijk willen we ook graag weten hoe het ooit is begonnen voor jou Joep, met Rugby?
Vroeger heb ik (heel even) getwijfeld tussen voetbal en rugby. Maar ik kende Duncan Mc Donald al van jongs af aan en hij speelde al rugby. Ik ben een keer met hem meegegaan naar de training en was meteen helemaal om. De keuze was gemaakt en heel simpel: RUGBY!

Grappig om van zoveel spelers te horen dat ze na één keer meteen “hooked” waren. Ligt je antwoord op de vraag wat rugby je tot nu toe heeft gebracht misschien ook dicht tegen dat van anderen aan?
Dat zou best kunnen. Door rugby heb ik vooral veel vrienden gemaakt en een heleboel leuke mensen leren kennen en dat hebben anderen ook al aangegeven. Dat kan ook bijna niet anders want rugby heeft een hele open cultuur. Ik ben ook super blij dat het heel heeft uitgemaakt van mijn jeugd. Het leert je hard te worden en door te zetten, zelfs als het wat lastiger wordt. Ik denk dat dat mij veel heeft geholpen op het persoonlijk vlak.

Nu we het toch over rugby als deel van jouw jeugd hebben, wat is je mooiste jeugdherinnering bij HRC?
De trips naar het buitenland; altijd gezellig en lekker met je vrienden op pad!

Heb je nog tips voor onze jeugdspelers (met ambitie)?
Geniet van elk moment. Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor de spelers die verder willen met rugby. En iedereen die wil groeien in deze mooie sport raad ik aan om vooral te blijven trainen. Als je er genoeg tijd en energie in stop komen de resultaten meestal vanzelf.

En jij Joep, heb jij nog ambities? Waar sta je, denk je, over een jaar of 5?
Voorlopig hoop en wil ik mijzelf blijven ontwikkelen en een vaste kracht worden hier bij HRC. En wie weet zit er nog wel een buitenlands avontuur in in de toekomst.

Nu alleen de uitsmijter nog: graag kort je antwoorden
Favoriete rugbyspeler: Ngani Laumape
Leukste positie: 12 / inside centre
Gaafste wedstrijd ooit: met mijn school in Zuid-Afrika
Mooiste stadion ter wereld: Twickenham

Foto: Marcel van der Looij

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement