ff kennismaken (12) Lawrence Richards

  -   HRC 1
De spelers van de HRC Heren selectie XV stellen zich voor

Zij buffelen dapper door in de gym en in kleine groepjes op het veld en wij gaan gewoon door met onze kennismakingsronde. Deze week legden we onze vragen (op een gepaste afstand van tenminste 1,5 meter) voor aan Lawrence.

Lawrence, vertel eens, Rugby en jij, hoe is dat zo gekomen?
Mijn broer maakte de stap van voetbal naar rugby en ik ben hem achterna gegaan. En sinds mijn allereerste training bij de Turven tot nu bij de Senioren ben ik bij HRC gebleven.

Je bent een vasthoudend type dus. Prima eigenschap! Hoe heeft rugby jou verder in je maatschappelijke leven geholpen?
Ik denk dat de ‘geen gezeik’ mentaliteit die je op het veld ontwikkelt mij erg heeft geholpen in mijn leven. Hoewel je af en toe je zwaktepunten moet kunnen erkennen, haal ik met mijn fysieke werk veel uit doorzetten en niet stoppen als je geen zin meer hebt of last van pijntjes.

En wat heeft rugby jou tot nu toe op het meer persoonlijke vlak gebracht?
Mijn beste vrienden! Vanaf mijn 7e, dat is een vriendschap die niet meer uit elkaar te krijgen is. Verder heb ik in de jeugd voor het Nederlands team mogen spelen. Dat is iets is waar ik erg trots op ben. Rugby is een inclusieve sport en ik waardeer mijn vriendschappen met mensen van verschillende leeftijden en achtergronden.

Nog even terug naar je jaren in de jeugd, wat is je mooiste jeugdherinnering bij HRC?
Toen ik een week op school heb rond gelopen met een piemel op m’n hoofd geschoren. Die hadden de oudere gasten tijdens een trip naar Leicester op m’n hoofd hadden gezet.

Wat wil jij de jeugd van HRC meegeven / leren? (En denken dan even niet aan tips en tricks voor mooie pranks op trip)
Rugby voor jezelf, er komen genoeg momenten waarop je voor jezelf kunt kiezen wat je met rugby wil bereiken en hoe je dit wil doen. Er is niet één pad.

Wat zijn je ambities en waar denk jij dat je staat over 5 jaar?
HRC is de enige club voor mij en zolang er niks geks gebeurd ben in op het veld te vinden.

Wat is je mooiste moment/herinnering met de boys (heren XV) van HRC?
Mijn eerste senioren trip naar Duitsland. Dat was best een spannend moment voor mij en de andere jonge gasten die uit de jeugd opkwamen. Vanaf moment 1 hoor je erbij, ook al speelde ik toen bijvoorbeeld met Daan Wolff die meer dan 2x mijn leeftijd was. Vanaf dat moment besefte ik dat er een nieuwe periode in mijn rugby tijd was aangebroken en ik heb er sindsdien van genoten.

Tot slot nog even je korte reactie:
Favoriete rugbyspeler:
All time: Jonny Wilkinson en huidig: Henry Slade
Leukste positie: 12 (Inside-Centre)
Gaafste wedstrijd ooit: Heidelberg toernooi met de academy
Mooiste stadion van de wereld: Twickenham 🙄

Foto: Rugby-shots.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement