Fántástic

  -   HRC 1
HRC 1 vs Hookers 1
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs RC Hoek van Holland 1

Met angst en beven zette ik mijn auto richting de HRC. Immers het 1ste had zich op zijn zachtst gezegd niet van zijn allerbeste kant laten zien in de twee voorafgaande competitiewedstrijden: 30 -31 verlies tegen Eemland en een fikse nederlaag tegen Rotterdamse Rugby Club 30 – 15 (een wedstrijd waarin ons 1ste team als een natte krant speelde). Hoek van Holland daarentegen had Castricum, Haarlem én ‘t Gooi verslagen (niet de minste) en stond ongeslagen bovenaan de ranglijst. Dus je kunt wel zeggen dat mijn angst en beven gegrond waren!!!

Maar wat een verademing werd het tegen “De Hoek”. Ik zag een team spelen dat plezier in het rugbyen had. Agressief naar de bal, de tegenstander fysiek opzoeken, daarmee confrontaties niet mijden, snel bij de rucks en aanvallen gericht op de trylijn van de tegenstander. Top!!!

In de 11′ wist Jasey van Kampen de 1ste try van de wedstrijd te scoren welke door Davíed geconverteerd werd: 7 – 0.

In de 15’en 18′ gingen de Hoekers in de fout wat ons 2 penalty’s opleverden en welke Davíed beiden tussen de palen liet verdwijnen en zo stond het 13 – 0. 

In de 22′ kreeg Victor H. een gele kaart gepresenteerd en kreeg 10′ sin-bin. In deze 10′ lieten de Hoekers zich gelden en sloegen onverbiddelijk met 2 geconverteerde try’s terug. Tien stond het opeens 13 – 14 voor hullie.

Maar onze jongens waren deze middag niet voor een gat te vangen. Een zéér listig kickie van Jasey van Kampen rondde hij zelf af met een try welke niet geconverteerd werd, maar ons wel op slag van rust op een 18 – 14 voorsprong zette.

In de 43′ wist deze Jasey opnieuw de trylijn te passeren, scoorde een prachtige try maar blesseerde zich zodanig dat hij helaas het veld moest verlaten. De score 23 -14. Bas Michel verving hem met verve.

In de 50’en 63′ kregen 2 spelers van ons een gele kaart en dat is dan toch wel een puntje; 3 gele kaarten in een wedstrijd is wat veel en kan een negatieve invloed hebben op het verloop van de wedstrijd.

In de 65’verzilverde Davíed opnieuw een penalty 26 – 14. Daviéd liet verder nog van zich spreken door 2 fantastische ouwerwetse dropgoals en zo verscheen 32 -14 op het scorebord.

De Hoekers verslagen en HRC 1 weer op de goede weg.

Het future team behaalde ook een mooi resultaat tegen USRS en wist de wedstrijd winnend af te sluiten: 54 – 25. Bravo!

Volgende week DIOK UIT voor zowel het 1ste als het 2e (future) team. Tot in Leiden zaterdag 21 oktober!

Fotografie van – hoe kan het anders – Michel Finkelnberg van Sportsnap. De overige platen die hij van deze pot schoot vind je op de website van Sportsnap.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement