binnenkant HRC clubhuis

Spelers

De club draait natuurlijk om spelers, het spel en actieve leden. Graag benoemen we onze leden als eerste “faciliteit” van de club.

De Haagsche Rugby Club (HRC) is is de grootste rugbyclub van Nederland! Aan het einde van het seizoen 2021 stond de teller bijna op 800 leden. Daarbij heeft de club de aller grootste jeugdafdeling binnen Rugby Nederland; circa 640 leden zijn jonger dan 19 en daaronder zijn er bijna 400 kinderen die spelen in de jongste jeugdcategorieën (van 4 tot 12 jaar).

Het eerste heren team van HRC komt uit in de hoogste klasse. De club behaalt het landskampioenschap in 1966, 1967, 1968, 1970, 1971, 1972, 1973, 1978, 1980, 1985, 1999, 2001, 2002 en in 2014 en speelt vrijwel constant in de kampioens-poule. Daarnaast heeft HRC een tweede heren talenten team dat in de Future klasse speelt. Ook in de breedte sport is er een wat jonger team (de HRC Espoirs) dat zich aan het opwerken is vanaf de verplichte startpositie in de vierde klasse en een wat ouder 3e heren team dat zich al jaren met succes handhaaft in de derde klasse. Tevens is er een dames team “HRC Xtreme”. Zij spelen in de eerste klasse. De jongste aanwinst zijn de spelers van HRC Touch Rugby. Ook zij spelen op hoog niveau

Naast spelende leden in alle soorten en maten en op alle niveaus, kan HRC rekenen op een groot aantal enthousiaste (ouders van) leden die – ieder op hun manier – hun steentje bijdragen aan de club.

Terrein

Naast mensen zijn de velden natuurlijk van groot belang. HRC kan beschikken over twee volwaardige velden, waarvan een all weather (rugby)kunstgrasveld (met kurk flakes). Daarbij zijn er nog twee kleinere velden waarop getraind wordt en die gebruikt worden voor de warming-up.

Langs het hoofdveld staat een (bescheiden) overdekte tribune, natuurlijk zijn er dug-outs voor beide teams bij beide velden. Naast het eerste veld staat er een digitaal score bord en er is een perstribune die hett eerste veld goed overziet.

Clubhuis

Het klinkt misschien onbescheiden, maar het zijn niet alleen onze woorden, bezoekers beamen het veelvuldig – HRC heeft een van de mooiste clubhuizen in Nederland. De grote sfeervolle bar, met diverse TV-s, zitjes en (eet) tafels op de eerste verdieping vormt het kloppend hart van het verenigingsleven. Daaraan vast – over de volle breedte – ligt een ruim terras dat uitzicht biedt over het eerste veld.

Op de eerste verdieping bevinden zich ook diverse kleinere (vergader) ruimtes zoals “de eregalerij” en de bestuurskamer waar diverse teams, commissies maar ook bijvoorbeeld VVE’s uit de buurt gebruik van kunnen maken. Om een ruimte te reserveren/af te huren neem je contact op met de clubmanager. De eerste verdieping is overigens zowel via trappen als met een (invalide)lift te bereiken en een van de toiletfaciliteiten is ook geschikt voor mindervaliden.

Op de begane grond bevinden zich 10 kleedkamers met douches en toiletten (elk van buitenaf toegankelijk via een eigen ingang). Ook op de begane grond is er overigens een groot terras en een jeux de boules baan waar (vooral) de oude garde nog regelmatig een balletje gooit. Tenslotte bevindt zich op de begane grond een multifunctionele (spelers)ruimte waar teams terecht kunnen voor wedstrijdanalyses, teammeetings etc. Ook deze ruimte is (beperkt) beschikbaar voor verhuur.

En tenslotte zeer vermeldenswaardig, in lijn met de tijdsgeest; er is heel bewust gekozen voor duurzaamheid; lees daarover hier meer.

Keuken en catering (FOOD TO LOVE)

Ook de professionele keuken die uitgebaat wordt door Food to Love mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Daghappen, snacks, iets lekkers, specials om op de club op te eten, het verzorgen van (team) etentjes en andere events en dat alles ook nog eens gezond (guilty pleasures uitgezonderd): neem even contact op met Debby en Kenneth, zij bespreken graag de mogelijkheden (en maken graag wat lekkers voor je klaar).

Fysiotherapie en fitness (B&B HEALTHCARE)

Op de begane grond bevindt zich ook de professionele de fitnessstudio en fysiopraktijk van B&B Heath Care. Vanzelfsprekend heeft HRC een hechte band en goede afspraken met B&B. Zo is een van de fysiotherapeuten van B&B verbonden aan het eerste team. Omgekeerd heeft B&B als geen ander oog voor rugby. Hier vind je een beknopt overzicht van de mogelijkheden voor Jeugd en Senioren (met aantrekkelijke kortingen voor HRC-leden). Overigens zijn niet alleen leden maar ook anderen aan HRC verbondenen (zoals ouders en vrijwilligers) van harte welkom om te komen trainen.

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement