Even Tussendoor

  -   Nieuws
HRC 3 vs DSR-C

Wedstrijdverslag HRC 3 – DSR-C (eindstand 47-37)

Ik weet dat ik laatst had geschreven dat wij voorlopig geen wedstrijden gingen spelen, maar toch was DSR-C bereid om afgelopen zaterdag een wedstrijd te spelen, met wat noodzakelijke gezelligheid na afloop. Met flink wat spelers die niet aanwezig waren, maar uiteindelijk hadden we toch een leuk team staan met een aantal jongens die nog weinig speelminuten hadden gekregen. Moet wel nog iets kwijt, blijkbaar speelt er bij -C een prop die vegan is, weet niet zo goed wat ik daarvan moet denken, maar op naar de wedstrijd!

Thick boys

Nadat wij een paar spelers aan -C hadden uitgeleend gingen we goed van start met een aantal snelle try’s die keurig door Jonathan tot volle zevenpunters werden bevorderd. Ondanks het missen van een aantal vaste krachten wisten wij onze patronen redelijk te handhaven. Zelfs met dit gemis aan vaste krachten wisten wij de gaten in de Delftse defensie te vinden, al speelden de heren studenten best aardig en moesten wij aan de bak om onze voorsprong uit te breiden. Ter voorbeeld, onze scrum was een stuk lichter dan die van -C, want ondanks die vegan prop bij -C stonden er best wat varkens bij hun op de eerste rij. (Ruststand 21 – 5)

Hadden er mooi weer bij

In de tweede helft begon -C toch wat sterker, maar wij wisten weer het momentum te pakken en wisten ook weer de gaten te vinden, maar we begonnen toch wel wat vermoeider te raken in de tweede helft en onze structuur liep ook niet echt lekker. Maar in de laatste 20 minuten hadden we het wel zwaar, maar we wisten wel onze voorsprong te behouden. Delft zette wel aan om nog een laatste push er uit te gooien om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar dat mocht niet baten, we hielden met een beetje hangen en wurgen de voorsprong vast. (Eindstand 47 – 37)

Goed, hij was er niet, maar wel een leuke foto

Wat kunnen we uit deze wedstrijd opmaken? De jongens die nog weinig minuten hebben gemaakt hebben erg goed gespeeld en dat is altijd positief om te zien. De wedstrijd zelf was leuk, -C is samen met LSRG een van de leukere studententeams om tegen te spelen. Je komt toch altijd weer oude bekenden tegen. Verder is het ook wel positief dat we ook zonder dragende spelers ook redelijk uit de voeten komen. Maar voor een oefenpot voldeed het aan alle eisen, we speelden leuk, we hadden lol en we mochten lekker in de wei spelen. Op naar de wedstrijd tegen Thor! Maar echt, die vegan prop, hoe dan?!

Op je enkels,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement