Even opletten volgende keer

  -   Colts
Colts tekst
URC Colts 1 - HRC Colts 1

Uit naar Utrecht. Mooi complex met altijd veel wind. Deze wind werd een voorbode van een storm in het veld.

Een wedstrijd ontwikkelde zich met veel gezichten, gepolijst in het begin, mooi spel tussendoor, maar ook erg rommelige laatste wedstrijd minuten. 

Heel mooi snel rugby spel afgewisseld met overbodige overtredingen. De penalty meters in het nadeel van HRC waren er haast 200 zo werd mij verteld. In goed Haagsch is dat “a voluntary uphill battle”. 

In het Utrechtse theater kwam deze zaterdag blijheid, frustratie en boosheid allemaal voorbij met het verstrijken van de wedstrijd minuten. Een Dr Jekyll and Mr Hyde wedstrijd. 

Kwam dit dan allemaal door het spel en punten verloop? Nee hoor, want er werd ruim gewonnen door onze helden. Eind uitslag 7-45 in het voordeel van HRC. 

Het lijkt er zo langs het lijntje op dat onze Colts gedurende een wedstrijd zich teveel laten verleiden om de emoties overhand te laten nemen. Maar dat is echt nergens voor nodig. 

Misschien was het vandaag een verder jammerlijk mislukte poging om de wedstrijd qua punten verloop spannend te doen lijken. 

Maar om dan met twee spelers tegelijkertijd met gele kaarten langs de kant te hebben, dat is wel iets te enthousiast. 

Uitgaan van eigen kracht is altijd het beste. Er lopen in alle linies Colt breed zeker goede spelers bij. Ook spelers waarvoor je komt kijken. Mooie offloads, kicks, passing, looplijnen, tackles, samenspel, inzet en beleving. Het is er echt allemaal. Zo zonde om dat niet te laten zien. 

Uw met de HRC Colts reizende scribent ziet de wereld tijdens wedstrijddagen echter altijd met de oranje blauwe bril op. Dus worden foutjes al dan niet door provocaties met de mantel der liefde bedekt. Vandaag was daar wel een dubbel winter dekbed overtrek voor nodig. 

Dus volgend potje komende zaterdag thuis tegen Eemland graag alleen maar mooi snel spel zonder de andere fratsen. En om met Mart Smeets te eindigen, mag ik dat namens iedereen die onze Colts een warm hart toedragen vragen, ja ! dat mag ik. 

Uw subjectieve en vandaag ietwat kritisch edoch immer optimistische rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement