Ereklasse is in zicht!

  -   Dames
extreme cas
Het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd van HRC Xtreme tegen Cas Ladies

Afgelopen zondag stond er één van de spannendste wedstrijden voor HRC Xtreme gepland. Onze dames staan namelijk eerste in de poule en worden gevolgd door Cas Ladies de tegenstandsters van de dag.

Cas Ladies startten de wedstrijd al met één speler minder. Dit wilde echter niets zeggen; ze hebben al vaker wedstrijden met 14 spelers gewonnen. En ook zondag was het voordeel van een overtal niet (meteen) te merken; de eerste try van de wedstrijd was voor Cas Ladies (0-5).

Een wake up call voor Xtreme; onze dames staan nu “aan” en wilden de stand z.s.m. gelijk maken. Center Lisa Berding kickte de bal in het trygebied van de tegenpartij waarna Cas Ladies de bal ‘dooddrukken’. Daarop volgde een scrum in Xtreme’s voordeel en vanuit die scrum kreeg winger Hannah van Beukering de bal. Zij scoorde de eerste try voor Xtreme (5-5).

Hannah had de smaak te pakken want al snel drukte ze – na een lange run – ook haar tweede try (10-5). Try nummer 3 voor Xtreme werd ingezet door een steal in de line out van flanker Claire Goldman, daarna kwam het ovaal in de handen kwam van center Noa Donkersloot (15-5). Dat er ruimte was voor Xtreme aan de buitenkanten, werd ook door center Larissa Hart opgemerkt en zij scoorde nog een try voor het thuisteam (20-0).

Ook na de start van de tweede helft werd Xtreme eerst afgestraft door een try van Castricum. Zij raakten ook de conversie en sloten dus weer wat aan (20-12) Gelukkig reageerde Noa Donkersloot vrijwel meteen met haar signatuur mega snelle run en haar tweede try (25-12). Ook flanker Claire Goldman drukte, na goede support, een try (30-12).

Daarna was het spel weer even voor Cas. Na Xtreme lang onder druk te zetten wisten ze nog een try te maken (30-17). Xtreme reageert weer attent met een (tweede) try van flanker Claire Goldman en winger Sophie Boelen raakte de conversie (37-17).

De Haagse dames maakten in de slot fase een paar (te) hoge tackles en dat werd afgestraft met een gele kaart. Toch lukte het Xtreme – ook toen het 14 tegen 14 stond – nog een laatste try te maken; na een mooie run van winger Sophie Boelen, bracht center Noa Donkersloot de bal over de lijn.

Eindstand: 42-17

De foto’s bij dit artikel zijn van Frank van Leeuwen en werden weer aan HRC ter beschikking gesteld door Sportsnap.nl. op die website vind je overigens nog meer beelden van deze wedstrijd en dit wedstrijdverslag werd ook gepubliceerd op de website van Haagsetopsport.nl.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement