Enerverende pot

  -   Junioren
Junioren 1 vs Dukes
HRC Junioren 1 vs The Dukes Junioren 1 was een ware kraker

Afgelopen zaterdag was een inhaaldag en het Junioren 1 team van The Dukes uit Den Bosch was te gast bij onze Junioren 1 op HRC. Deze twee teams zijn van oudsher sportieve rivalen, die vaak het beste rugby in elkaar naar boven weten te halen. Ook nu ontvouwde zich weer een spannende strijd tussen beide ploegen. Al leek het daar in eerste instantie niet op.

HRC kwam vol vuur uit de startblokken en scoorde schijnbaar moeiteloos drie snelle try’s achter elkaar. Inclusief conversie stond er halverwege de eerste helft al 17-0 op het scorebord. Reden voor The Dukes om een tandje bij te schakelen, waar HRC juist wat gas leek terug te nemen.

De Bosschenaren trokken het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. Gestaag rukten ze op richting de try-lijn. HRC verdedigde met hand en tand maar kon niet voorkomen dat The Dukes scoorden (17-7). Bij een volgende Bossche charge werd de Haagsche verdediging zelfs te fel, met een penalty try voor The Dukes tot gevolg (17-14).

Even was HRC weer aan zet. Dankzij een geconverteerde try liepen onze Haagsche boys opnieuw uit. Tijd voor een adempauze in deze spanbende strijd. Stand bij rust 24-14.

De tweede helft werd zo mogelijk nog enerverender. Vastberaden bleven The Dukes aandringen en wisten met een geconverteerde try opnieuw dichterbij te komen (24-21). Tweemaal geel vanwege hoge tackles brachten de Haagsche ploeg op veertien en tijdelijk zelfs dertien spelers. De Bosschenaren wisten daarvan te profiteren en kwamen voor het eerst op voorsprong (24-26). 

Met een derde geel voor HRC stond het team nogmaals enkele minuten met slechts dertien spelers in het veld. De spanning was te snijden, waren de kaarten nu definitief geschud? 

De Haagsche rugby’ers lieten zich echter niet ontmoedigen. Vol overgave beten ze zich verder vast in het spel. Op karakter sleepten ze er twee try’s en evenzovele conversies uit. En zo eindigde deze verhitte strijd in een 38-26 overwinning voor HRC.

De drie gele kaarten aan Haagsche zijde, plus de penalty try voor The Dukes, legden wel een smet op deze uitslag. Genoeg stof tot napraten!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement