En dat is twee!

  -   HRC 1
Oemoemenoe clubhuis
Het wedstrijdverslag van HRC Heren1 XV uit tegen EZRC Oemoemenoe, ditmaal van de hand van Heinz Geurts

Middelburg is bepaald niet naast de deur en Ton had verplichtingen elders, maar gelukkig aanvaardde Heinz Geurts de reis richting het Zeeuwse en was hij daarbij bereid in te springen als verslaggever. Dat in combinatie met de live stream – die natuurlijk aan stond in het clubhuis – maakt dat we toch verslag kunnen doen van de tweede competitiewedstrijd van onze heren: uit tegen EZRC Oemoemenoe.

Waar onze heren hun eerste wedstrijd wonnen van Hilversum (20-13), had het thuisteam vorige week flink klop gekregen bij DIOK in Leiden. Maar aan het begin van de competitie is het voor veel teams toch nog even inkomen en aftasten. De vraag was dus hoe onze heren zich tot de Zeeuwen zouden verhouden.

De kick off door HRC in de wedstrijd in Middelburg tegen Oemoemenoe werd klokke om 15.00 genomen. En het eerste echte wapenfeit liet zich in de 13e minuut te noteren: Oemoemenoe liet de kans liggen om uit een penalty kick als eerste een score op het bord zetten. De volgende twee pentalty kicks waren daarna voor Den Haag. De eerste bracht HRC dicht bij de try line en de tweede hield Oemoemenoe goed onder druk. In de 20ste minuut was het dan ook captain Victor Huurman die de eerste try van de wedstrijd drukte en Lorenzo Groos schoot het ovaal keurig tussen de palen. 0-7 voor HRC.

Nog geen 7 minuten later was het weer raak; na goed voorbereidend werk van Ian IJmkers sprintte Lorenzo naar de try line voor de tweede try van HRC, die hij vervolgens zelf converteerde en daarmee de stand op 0-14 bracht.

Dat was kennelijk het signaal voor de gastheren om (extra) tegengas te gaan geven, want nog geen 2 minuten later wist ook Oemoemenoe een try te scoren en ook de conversie werd in punten omgezet. Dat bracht de nieuwe tussenstand op 7-14.

Nog voor rust werd – na een aantal goed off loads – Luc Scholler gevonden en hij drukte de bal tussen de palen waarna Lorenzo zorg droeg voor zijn 3e conversie en de teams met 7-21 de rust in gingen.

Kort na de rust demonstreerde Jordy Hop zijn snelheid en liet hij de verdediging van Oemoemenoe – na een gewonnen line out – zijn hielen liet zien. En vervolgens kickte Lorenzo de bal weer tussen de palen. Een kwartier later stelde goed voorbereidende werk van het team Freek Schuurman in staat om de 5e haagse try te drukken en ook deze kickte Lorenzo tussen de palen (7-35). 2

4 minuten later was het de beurt aan Floris Dullemond na een off load van Jordy. En Lorenzo verzaakt niet: 7-42. Het slotakkoord werd gegeven door Freek Schuurman die 10 minuten voor het einde nog een try drukte na een pass van Jordi. Die conversie was ook goed (Lorenzo kickte 100% raak!).

Eindstand 7-49.  Een mooie overwinning voor HRC.

Voor wie de livestream helemaal afkijken wat te veel van het goede is (of als er nog van alles anders te doen is) biedt deze korte samenvatting can Oproep Zeeland vast uitkomt. Daarbij is er aan Haagse kant natuurlijk ook weer aandacht van de locale media; op de website van Haagsetopsport.nl staat vanzelfsprekend ook een lezenswaardig wedstrijdverslag.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement