En dat is 3!

  -   Nieuws
HRC 3 vs Delft

Na een ietwat teleurstellende wedstrijd vorige week, stond zondag de wedstrijd tegen RC Delft 2 op het programma. We hadden in de wandelgangen vernomen dat het merendeel van hun eerste team stond opgesteld, dus we konden onze borst natmaken. Onze warming-up was niet echt denderend, zouden het de spanningen zijn, maar vanaf de eerste minuut domineerden wij de wedstrijd. We waren dusdanig dominant dat na 5 minuten Big Wout over de tryline denderde voor onze eerste try van de wedstrijd, die ook keurig converteerd werd door Jona. Hij was ook goed op dreef met conversies, want hij scoorde 6 van de 7. Goed we waren zo vriendelijk om alle try’s onder de palen te drukken, maar toch. Wout was niet de enige voorwaartse die zich met scoren bezighield, want een paar minuten later ging Joost a.k.a. “Man Mountain” ook over de tryline met de bal. Kwam Delft er dan helemaal niet aan te pas? Nou dat dan weer niet, want ze scoorden wel een try, maar wij scoorden daarna gelijk weer, waardoor we de rust ingingen met een 19 – 5 voorsprong.

Na de rust gingen we weer vrolijk door met het domineren van de wedstrijd, wij regen in de eerste 25 minuten de try’s aan elkaar. Delft was een taaie tegenstander en we moesten er ook hard voor werken, maar we hielden ons ook aan het gameplan, waardoor we hun voorwaartsen bezighielden en onze rappe backs het verschil konden maken. Logisch gevolg van het feit dat we door de bank genomen jonger, sterker en fitter zijn. Normaal ben ik iets langer van stof, maar eerlijk gezegd de wedstrijd ging een beetje voorbij in een waas. Delft wist in de 2e helft nog wel drie try’s te drukken waardoor de eindstand op 47 – 20 stond na 80 minuten.

Denk dat de meeste van ons na afloop er goed doorheen zaten, het was een zware, maar leuke pot. Dat je dan overtuigend wint van een tegenstander die een plotse kwaliteitsinjectie kreeg geeft wel een lekker gevoeltje. En dit is de derde wedstrijd tegen Delft die we winnen en dat is ook wel eens anders geweest. Volgende week zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen met leuke seizoensafsluiter, dus we hebben er zin. Once more unto the breach dear friends! KO 14.30 uur: iedereen is welkom!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement